More

  Influencer Elodie Gabias komt in storm van kritiek terecht na beschuldigingen van pesten

  Advertentie

  -

  Pesten. Het komt overal voor en desondanks de talloze pestcampagnes van onze overheden en media blijft het fenomeen zich voordoen. Influencer Elodie Gabias kwam in een storm van kritiek terecht op Twitter, nadat ze beticht werd van pestgedrag. Dat gaf ze later zelf toe in een video op Instagram.

  Elodie Gabias (22) staat op Instagram bekend als iemand die met zichzelf durft te spotten. Zo toont ze openlijk foto’s en video’s waar ze uitpakt met dubbele kinnen, vetrollen, haar voorliefde voor McDonald’s en allerlei andere zaken die je nooit op Instagram tegenkomt. Door haar open houding bestrijdt ze de fake wereld die op Instagram leeft en is ze een rolmodel voor veel jongeren.

  Al is niet alles wat het lijkt. Gabias kwam na een een video op Instagram in opspraak door beschuldigingen van pestgedrag. “Elodie heeft me 3 jaar lang gepest met extreem racistische praat, fysiek en mentaal én via internet”, werd er gereageerd op Twitter. Waarna verschillende anderen haar bijtraden, waaronder Sofie Termote: “Ik heb ook met Elodie gebasket en ben mede dankzij haar pesterijen naar een andere ploeg gegaan. Ik ben blij dat iemand dit naar buiten heeft gebracht! Laat u vooral niet doen.”

  (Lees verder onder de tweets.)

  Gezicht van anti-pestcampagne

  Opvallend want Gabias was in februari 2019 te zien in een video van Jongerenplatform WAT WAT, waarbij ze zich inzette tegen pesten (bekijk de video bovenaan). De influencer zou tussen de leeftijd van 11 en 14 jaar gepest hebben.

  In een video op Instagram reageerde ze op de feiten: “Mijn gedrag toen was allesbehalve correct.” Gabias vult aan: “Ik was toen 11 jaar en zat in het zesde leerjaar. We hadden toen een heel mondige en speciale klas hadden, ik ben daar helemaal in opgegaan. (…) Ik ben erg hard een meeloper geweest en heb grote fouten gemaakt en heb iemands leven zuur gemaakt.” Ze gaat verder: “De ontwikkeling van jezelf als mens, je gaat door je puberteit, je creëert een identiteit en persoonlijkheid. (…) Dat maakt uiteindelijk dat wie ik nu ben haaks staat op wie ik toen was als kind.” 

  Het pestgedrag gaf ze toe: “Het belangrijkste is dat ik me excuseer, mijn oprechte excuses. Ik wel het absoluut niet goed praten. Ik geef toe dat ik met de klas pestgedrag heb gesteld.”  “Met het geweten van nu of met het geweten als 18-jarige of 15-jarige zou ik dat nooit gedaan hebben. Ik keur dat nu ook voor 200% of zelfs 300% af”, aldus Elodie Gabias.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer