More

  ‘Impuls’ is de perfecte soundtrack voor een scala aan voorbijrazende landschappen

  Advertentie

  -

  Nieuwe muziek van eigen bodem ondersteunen, dat blijven we op NXTPOP doen. Ditmaal gaat onze aandacht naar Gilles DRANG en zijn single Impuls. Het is onze NXTPOP Must Discover.

  Met soloproject Gilles DRANG, brengt drummer Gilles Dhaenens, je met zelfgemaakte samples en repetitieve ritmes naar de verre oorden van het dagelijkse leven. Single Impuls is de eerste videoclip van het nieuwe album, dat later dit jaar verschijnt. Met de muziek wilt Gilles de banaliteit van het leven te beschrijven.

  Bastaardhond Juliette

  Inspiratie putte Gilles uit zijn hond Juliette, een kruising tussen een Jack Russel en een Schipperke. Deze bastaardhond werd in het leven geroepen om ratten en ander ongedierte op binnenvaartschepen te vangen. Op een morgen gedroeg Juliette zich nogal weerspannig en gedreven door impulsen, en Gilles voelde zich geroepen om dat van zich neer te schrijven.

  Zijn muziek beschrijft hijzelf als Nederlandstalige techno-rock. Invloeden uit de shoegaze en post-punk maken van zijn muziek iets uniek. Op een tocht doorheen deze steeds snellere wereld, is Impuls de perfecte soundtrack voor een scala aan voorbijrazende landschappen. Voor de clip trok Gilles naar de haven. Als vertegenwoordiger in hijsmateriaal kent Gilles iedere weg en richel in de haven. Hij probeert via deze clip de omvang, mooiheid, maar vooral de bevreemding van de zware industrie over te brengen. 

  Check single ‘Impuls’

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer