More

  Imagine Dragons komt naar Rock Werchter 2022 (en de ticketprijs stijgt binnenkort)

  Advertentie

  -

  Rock Werchter pakt uit met een nieuwe headliner. Zo komt de Amerikaanse rockband Imagine Dragons naar het festival. Ze zullen op zaterdag 2 juli te zien zijn in in het Festivalpark. Twee derde van de beschikbare tickets voor Werchter zijn de deur uit.

  Met hits zoals Radioactive, Believer en Thunder is Imagine Dragons een van de grootste bands va hun generatie geworden. Op zaterdag 2 juli zullen ze met hun Mercury Tour naar Werchter komen. Eerder werden al Twenty One Pilots en Faith No More aangekondigd voor de derde festivaldag.

  Ondertussen is de line-up van Werchter al voor een groot deel ingevuld met headliners. Zo zal Pearl Jam op donderdag 30 juni optreden, Metallica staat gepland voor vrijdag. Op zondag komen de heren van Red Hot Chili Peppers langs.

  Ook vandaag kondigde het Nederlandse Pinkpop, dat een week voor Rock Werchter zal plaatsvinden, een deel van de line-up aan. Onder andere Royal Blood en Queens of the Stone Age prijken daar op de affiche. Met andere interessante namen zoals Lost Frequencies, Froukje en Eefje de Visser zijn er nog veel kanshebbers voor Rock Werchter.

  Prijsverhoging

  Tickets voor Rock Werchter worden in 2022 schaars. Dat komt doordat een heleboel festivalgangers doorgeschoven werden van de uitgestelde edities van 2020 en 2021 naar 2022. Twee derde van de beschikbare tickets zijn reeds uitverkocht. De festivalorganisatie kondigt ook een prijsverhoging aan door stijgende kosten. Zo zal vanaf 1 december de ticketprijs verhogen naar 266 euro voor een combiticket en 125 euro voor een dagticket. Herman Schueremans legt uit: “Het leven is de voorbije maanden duurder geworden, en dat is in de festivalwereld niet anders. De kosten voor crew, infrastructuur, energie en veiligheid stijgen snel. Een populaire maatregel is deze prijsstijging niet, wel een noodzakelijke. Rock Werchter is één van de topfestivals in de wereld. Ook in de toekomst willen we steeds met de beste line-up uitpakken, muziekfans een geweldig festival bezorgen.”

  Tickets & info: www.ticketmaster.be

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer