More

  RECENSIE | IEP! Benieuwd wat wij vinden van W817-film ‘8eraf’?

  RECENSIE | IEP! Benieuwd wat wij vinden van W817-film ‘8eraf’?

  -

  Salaat, op 8 december 2021 is het zo ver dan speelt de nieuwe W817-film ‘8eraf’ in alle bioscopen. Wij kregen de kans om de première met cast bezoek bij te wonen en willen jullie alvast warm maken voor deze film.

  Het idee voor deze film kwam er na hun optreden in het Sportpaleis voor de 20e verjaardag van Ketnet. De reacties van de fans op dat moment hadden de cast van W817 niet verwacht. Ze wisten niet dat 17 jaar na de laatste opnames ze nog steeds zo een stevige fan basis hadden. Hierdoor wouden ze de fans bedanken met een vervolg op de populaire serie.

  In 2020 kondigden ze dan de filmplannen aan, maar er was een voorwaarde aan verbonden. De film zou er enkel komen als er 50 000 tickets verkocht konden worden. Deze tickets vlogen de deur uit, zo hadden ze op één maand tijd alle tickets verkocht. De film zou oorspronkelijk in oktober 2020 voor het eerst in de zalen getoond worden, maar werd uitgesteld naar oktober 2021 en uiteindelijk naar eind november en begin december.

  Première

  De première van deze langverwachte film konden wij natuurlijk niet missen. En we waren zeker niet alleen, de inkomhal van de cinema stond vol met fans. Ook speelden ze de première in zeker 6 zalen op hetzelfde moment. Zo hebben we met onze eigen ogen kunnen zien dat W817 na 17 jaar nog steeds heel populair is.

  De cast kwam tijdens de première ook binnengehuppeld, we zagen meteen dat ze enorm veel zin hadden om de film aan ons voor te stellen. Ze warmden eerst heel de zaal op en deden speciaal voor de W817-fans de Akke-lach. Tot slot bedankte ze ons omdat wij (de mensen die een ticket kochten) mee de makers zijn van hun film.

  Recensie film

  De film zelf begon niet meteen, er werden eerst een paar nostalgische beelden getoond van de serie zelf. Elk personage vertelde ons op het grote scherm wat hun favoriete aflevering was. We kunnen jullie verzekeren dat wij al niet meer bij kwamen van het lachen nog voor de film echt begon. 8eraf kunnen we zien dat ze dit niet voor niks deden. Want tijdens de film kwamen elementen uit de gekozen afleveringen terug in beeld.

  De cast van vroeger is misschien wel ouder geworden maar ze speelden hun rol nog altijd met datzelfde enthousiasme als vroeger. Ook de oude woorspellingen zoals ‘Iep’ en ‘Salaat’ komen terug in de nieuwe film en vanaf morgen kunnen wij daar Be Steve In Yourself en SteveD aan toevoegen

  De film zelf was jammer genoeg niet zo heel lang, 88 minuten. Dat zorgt ervoor dat er veel gebeurt op een korte tijd en dat je soms een beetje rust mist tussen de scènes door.  De humor en de luchtigheid zijn ze gelukkig niet verloren ondanks de jaren. Daarom is deze film perfect als je even rustig wil ontspannen en niet veel wil nadenken.

  Komt er een vervolg?

  Dat weten we nog niet, al gaf de cast dat precies wel aan. We weten alleen niet of dat zo een goed idee is, want we weten allemaal dat het beter is om te stoppen op een hoogtepunt.

  Tot slot willen we jullie meegeven dat je best naar 8eraf gaat kijken zonder al te hoge verwachtingen, want anders kom je misschien teleurgesteld thuis.

  Salaat!

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie