More

  ICTO – ‘ Under Construction’: Stevige fundamenten (★★★½)

  Advertentie

  -

  ICTO, die ken je wel als één van de finalisten van StuBru’s ‘Nieuwe Lichting’. Na enkele puike singles bracht de Betekomse trots afgelopen vrijdag haar debuut EP ‘Under Construction’ uit. 

  Dit voorjaar schitterde ICTO in de finale van ‘De Nieuwe Lichting’. Het talent werkte dit voorjaar verder aan nieuw materiaal én dat kregen we de laatste maanden te horen onder vorm van singles ‘Inbound’ en ‘Got It’. Met de blik vooruit, loste ICTO afgelopen week vrijdag haar debuut EP ‘Under Construction’.

  Urban talenten van morgen

  Met de niet mis te verstane boodschap: “Ons land zit boordevol talent”, steekt ICTO haar ‘Under Construction’ in gang. Voor de verslavende song ging ze de samenwerking aan met 95 (Gangthelabel). Het is trouwens één van de talloze samenwerkingen met dé urban talenten van morgen die ze op dit debuut in de kijker zet. Met ‘Poison’ moet ICTO één van haar meest catchy songs te pakken hebben. Het lijkt de gedoodverfde volgende single voor het hiphoptalent te worden.

  Na ons te laten smullen van enkele deugdelijke zoetigheden neemt ze ons met ‘Blocked Vision’ mee naar een wereld waar duistere beats regeren. De track opent onheilspellend en pakt uit met explosieve beats die doen verlangen naar meer. Op ‘$$$’ werkt ICTO samen met die andere ‘Nieuwe Lichting’-finalist MVNSI. Een track, hoe kan het ook anders, over een cliché onderwerp in de rapmuziek: geld. Toch vervalt ICTO nooit in het generische, zo weet ze steeds uit te pakken met verrassende beats en haar herkenbare stemgeluid.

  Explosief

  ‘Inbound’ kregen we eerder al te horen als single, de catchy sample die de song draagt, blijft ongetwijfeld even hangen. De eindsprint inzetten doet ze met ‘SITMF’, een samenwerking met Antwerpenaar Matt Wxsted (de man was een tijdje geleden onze Must Discover x vi.be)De rauwe beats combineren machtig met de vocalen van het tweetal: de track explosief noemen, zou een understatement zijn. Afsluiten doe je op deze ‘Under Construction’ met de remix versie van ‘Icy Lady’ door Polar Youth.

  ICTO bewijst de laatste maanden niet stil gezeten te hebben en enkele krachtige samenwerkingen op poten gezet te hebben.. Met ‘Under Construction’ legt ze alvast de eerste stevige fundamenten van haar muziek binnen de Belgische hiphopscène. Ongetwijfeld to be continued. 

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  ICTO bewijst de laatste maanden niet stil gezeten te hebben en enkele krachtige samenwerkingen op poten gezet te hebben.. Met 'Under Construction' legt ze alvast de eerste stevige fundamenten van haar muziek binnen de Belgische hiphopscène. Ongetwijfeld to be continued. ICTO - ' Under Construction': Stevige fundamenten (★★★½)