More

  Must Discover: Ibe’s gloednieuwe nummer ‘Control’

  Advertentie

  -

  Het gaat The Voice-winnaar Ibe Wuyts nog steeds stevig voor de wind. Na zijn eerste festivalzomer, waarin hij te gast was op onder andere Rock Werchter, bracht de 17-jarige vandaag zijn tweede single uit.

  ‘Control’ verscheen eerder vandaag op Spotify en kan de fans duidelijk smaken, gezien de vele lovende reacties op sociale media. Het nummer heeft wat weg van ‘Skyfall’, met zijn mysterieuze en donkere ondertoon. Op vlak van kippenvel moet Ibe alvast niet onderdoen voor Adele wanneer hij de eerste keer (en alle keren erna) stevig uithaalt.

  Onverwacht, verrassend maar allesbehalve teleurstellend. Ibe’s lage stem is zijn ultieme handelsmerk en komt in dit lied alweer perfect tot zijn recht. Hij schuwt geen enkele noot, hoog of laag, en wordt hierbij ondersteund door een prachtig samenspel van violen en piano. Volgens zijn typische stijl is het nummer eerder dramatisch, maar eerlijk gezegd horen we dit van hem ook het liefst.

  Ibe stond zijn volgers op Instagram even te woord met een korte post over het nummer. Hij verduidelijkt dat hij geïnspireerd werd door zijn dagelijks leven nu, na zijn winst van The Voice. Hij geniet van de wilde rit, maar er ligt natuurlijk heel veel druk op zijn schouders. De insteek van het nummer is dat ook hij het af en toe leuk vindt om de controle los te laten en daarnaast ook tevreden moet leren zijn met de imperfectie van sommige dingen. Wat ons betreft gaat ‘Control’ vandaag alvast op repeat. 

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer