More

  Hooverphonic wou niet met ‘Release Me’ naar Eurosong 2020, maar wel met “ode aan ABBA”

  Advertentie

  -

  Er werd de afgelopen dagen al veel gezegd en geschreven over onze inzending voor het Eurovisiesongfestival 2020. Hooverphonic zal ons land vertegenwoordigen met ‘Release Me’, maar had eigen andere plannen. Zo hadden ze naar eigen zeggen “een ode aan ABBA” geschreven, maar die plannen werden door de VRT gedwarsboomd. 

  Hooverphonic, de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival 2020, wilde tijdens de eerste persconferentie in oktober 2019 oorspronkelijk met een ander lied naar Rotterdam trekken. Dat vertelt de band aan Songfestivalexpert Jens Geerts in het wekelijks programma ‘Road to Eurovision’. Het nummer had een totaal ander thema en was naar eigen zeggen “een ode aan ABBA”.

  Vier kandidaat-nummers

  “We hadden een heel goed nummer geschreven waar we echt in geloofden”

  “We hadden een heel goed nummer geschreven waar we echt in geloofden, maar toen zei VRT tegen ons om toch verder te blijven schrijven. Dus ik schreef verder. Op een gegeven moment hadden we dan vier nummers liggen,” vertelt bandlid Alex Callier aan Jens Geerts.

  Eén van die nummers was een “ode aan ABBA” verklapt Callier, maar de kans dat de buitenwereld dat nummer ooit te horen krijgt lijkt klein. “We houden het nummer in onze kluis voor de rest van ons leven,” zegt Alex lachend.

  Uiteindelijk werd gekozen voor het nummer ‘Release Me’. “Dit nummer is zeer speciaal voor ons. Het gaat over iets heel persoonlijks: het afscheid van mijn vader,” laat Alex verder in het programma weten.

  ‘Road to Eurovision’ met Jens Geerts is iedere woensdag te bekijken om 20u via Telenet, kanaal 52.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer