More

  Hooverphonic volgend jaar naar Eurosong met nieuw nummer

  Advertentie

  -

  De EBU, European Broadcasting Union, maakte zonet meer details bekend over het Eurovisiesongfestival 2021. Na de annulering van de editie van 2020 mogen landen voor de volgende editie vrij kiezen of ze met de al gekozen kandidaat voor 2020 deelnemen. Aan alle landen wordt gevraagd om met een nieuw nummer deel te nemen in 2021.

  Na overleg tussen de VRT, de Franstalige openbare omroep RTBF en Hooverphonic is de VRT blij om aan te kondigen dat de band volgend jaar België alsnog zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. RTBF vindt het een logische beslissing om Hooverphonic en de VRT deze kans te bieden en schuift hun deelname een jaartje op tot in 2022. Olivier Goris, netmanager Eén: “De annulering van het Eurovisiesongfestival was een klap voor iedereen, maar ook een begrijpelijke en juiste beslissing. Het toont alleen maar welke uitzonderlijke en moeilijke tijden we beleven. We zijn onze collega’s van RTBF zeer dankbaar dat ze bereid zijn de VRT-inzending volgend jaar te laten doorgaan.”

  Nieuw nummer

  Ook Hooverphonic is verheugd met het nieuws al moeten zij een nieuw nummer maken: “Fijn dat we zo snel bevestiging hebben dat we volgend jaar naar het Eurovisiesongfestival kunnen gaan. We hebben daar nog altijd énorm veel zin in. We gaan nu de tijd nemen om samen te bekijken hoe we ons voorbereiden op mei volgend jaar.” Zo zullen we inzending ‘Release Me’ nooit te horen krijgen op het Eurovisiesongfestival. Een goede zaak of niet? In talkshow ‘Vandaag’ speculeerde Alex Callier, eerder deze week, over een meer uptempo nummer.

  De EBU bekijkt nog samen met Rotterdam en NPO/NOS/AVROTROS of het Eurovisiesongfestival volgend jaar in Rotterdam kan plaatsvinden.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer