More

  Hooverphonic vertegenwoordigt België op Eurosong

  Advertentie

  -

  Groot nieuws in de talkshow Vandaag op Eén: Danira Boukhriss Terkessidis onthulde dat niemand minder dan Alex Callier’s Hooverphonic in mei ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2020. Op deze 65ste editie van het muziekfestival, dat in Rotterdam plaatsvindt, vertegenwoordigt de band ons land.

  Ons land heeft zijn inzending voor het Eurovisiesongfestival 2020 in Nederland bekendgemaakt. Dat wordt namelijk Hooverphonic, de band rond Alex Callier, Raymond Geerts en Luka Cruysberghs. Ze vertegenwoordigen België op de 65ste editie van het spektakel dat in Rotterdam zal plaatsvinden

  Momenteel werkt de groep aan hun nummer voor Eurovisie. Dat nummer is al klaar in demoversie, al moet het nog opgenomen en gemixt worden. Begin 2020 zullen ze dit nummer voorstellen, in mei volgt de grote dag en zullen ze de song live brengen op het Eurovisiesongfestival 2020.

  Wie is Hooverphonic?

  Hooverphonic is een band die graag buiten de lijntjes kleurt. Ergens tussen triphop en pop zochten én vonden ze gedurende hun 25-jarige carrière een eigen, instant herkenbare sound. Alex Callier (producer/songwriter) & Raymond Geerts (gitarist) vormen sinds dag één de ruggengraat van de band en hadden in de loop der jaren de eer en het genoegen om samen te kunnen werken met een uitzonderlijk getalenteerde, uiteenlopende cast van zangers en zangeressen. Sinds 2018 is dat Luka Cruysberghs. Zij won in 2017 The voice van Vlaanderen én het muzikale hart van Alex en Raymond.

  De evolutie tussen vroege albums A new stereophonic sound spectacular en The magnificent tree en het recente (met goud bekroonde) Looking for stars is niet te ontkennen, net zoals de carrière die de groep op basis van hun repertoire uitbouwde.  Muzikale uitschieters à la With orchestra en In wonderland getuigen van muzikale durf en tonen dat de band er in slaagt zich telkens opnieuw uit te vinden zonder aan eigenheid in te boeten, noch de connectie met hun fans te verliezen.

  © Zeb Daemen

  Hits zoals Mad about youBadaboum2 WickyRomantic en Eden slaagden erin om ver buiten België hoofden te doen draaien en vormen de basis voor de bejubelde live-set van de band. Hooverphonic toerde meermaals door de Verenigde Staten en Europa, op eigen kracht of samen met artiesten zoals Moloko en Massive attack. Onlangs was de band nog in Japan om België te vertegenwoordigen tijdens het Belgian beer weekend en in oktober vertrekken ze op een grote Europese tournee.

  Als rasechte songschrijver volgt Alex Callier al jarenlang het Eurovisiesongfestival, uit professionele maar vooral ook persoonlijke interesse.  De glamoureuze uitstraling, het niveau van de artiesten en het internationale appeal van de wedstrijd maken dat deelnemen voor Hooverphonic een logische volgende stap is. En ook Luka heeft een link met het Songfestival – weliswaar de juniorversie: als jonge tiener nam ze zelf deel aan de selecties voor Junior Eurosong in België.  Als inzending koos ze toen…  Happiness van Hooverphonic. De cirkel is rond.

  Het Eurovisiesongfestival vindt plaats op dinsdag 12 en donderdag 14 mei (halve finales), de finale op zaterdag 16 mei.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer