‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ Seizoen 3: Verander geen goed recept (★★★★)

© VTM

‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ is weer helemaal terug. Begin dit jaar zagen we nog de laatste afleveringen van het tweede seizoen voorbijkomen, maar vandaag zijn Jens Dendoncker en een heleboel moeders, echtgenotes of collega’s met een boodschap weer op ons scherm.

In 2018 won de ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’, de Emmy Award voor beste ‘Non-Scripted Entertainment’. Drie seizoenen lang neemt Jens Dendoncker al bekende en onbekende Vlamingen beet. Zo’n drie jaar geleden was Dendoncker een onbekend gezicht voor televisiekijkend Vlaanderen. Dat is ondertussen helemaal anders, zo werden een tiental afleveringen bij het vuilnis gezet doordat Dendoncker te vaak herkend werd.

Kerstfeest der schaterlachjes

Vanavond zagen we het 16-jarige neefje, van Tim Van Aelst, Viktor beetgenomen worden door zijn ouders. Viktor bleek niet veel fromage te hebben gegeten van de Franse taal en werd in de Qmusic-studio geconfronteerd met zijn grote idolen: Daft Punk. Misschien niet het meest grappige wat we al van Dendoncker & Co. zagen: zo was het eerder een televisiefragment waar de familie Van Aelst binnen 20 jaar op hun kerstfeest met schaterlachjes naar kijkt, dan geniale televisie. Wel leerzaam om even onze conjugaisons op te frissen.

© VTM

Verder in ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ zagen we goedgelovige Glenn beetgenomen worden door zijn lief Sihan. De heer des huizes bleek geen fan te zijn van afwassen. Toen er in een maffiarestaurant afgerekend moest worden, weigerden de vier bankkaarten van Glenn. Onder lichte dwang van zijn vriendin én een maffiabaas, om niet te zeggen dat Glenn thuis niet de broek draagt, sloeg Glenn aan het afwassen. We hoorden hem nog emmeren dat geen enkele kaart werkte, tot de politie enkele seconden later binnenviel. Een blik die goud waard was. Boodschap aangekomen, me dunkt.

Voor het derde seizoen werden ook enkele nieuwigheden verzonnen, zoals rubriek ‘de vondeling’. Kurkdroog vertelde een radeloze moeder dat ze haar vondeling niet toevertrouwde aan een man met zulke oorringen. “What the hell?”, dachten we en slachtoffer Brent. Dat er in ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ ook plaats is voor feelgood, kregen we van Bauke die haar opa wou bedanken voor het redden van haar leven. Net zoals in het vorige seizoen wordt iedere week een bekende Vlaming in de maling genomen. Zo staat de huilende Laura Tesoro in ons geheugen gegrift. Ditmaal was het de beurt aan Niels Destadsbader, die de boodschap meekreeg om niet zo’n sloddervos te zijn. Niet de meest spannende boodschap, maar Niels – duidelijk van zijn melk – heeft ongetwijfeld zijn lesje geleerd.

Misschien krijgen we het nieuwe seizoen van ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ iets te vroeg voorgeschoteld. Zo is het kruit ongetwijfeld verschoten om binnen het jaar een vierde seizoen te maken. Het verrassingseffect van de humor die het eerste en het tweede seizoen nog in zich hadden, is grotendeels verdwenen. Toch konden we deze aflevering smaken, een goed recept verander je niet. Al moeten we ook niet iedere dag een koninginnenhapje hebben. U begrijpt ons wel.

© VTM
Volg voor meer
RECENSIES OVERZICHT
'Hoe Zal Ik Het Zeggen', seizoen 3
hoe-zal-ik-het-zeggen-seizoen-3-verander-geen-goed-recept-%e2%98%85%e2%98%85%e2%98%85%e2%98%85Misschien krijgen we het nieuwe seizoen van 'Hoe Zal Ik Het Zeggen?' iets te vroeg voorgeschoteld. Zo is het kruit ongetwijfeld verschoten om binnen het jaar een vierde seizoen te maken. Het verrassingseffect van de humor die het eerste en het tweede seizoen nog in zich hadden, is grotendeels verdwenen. Toch konden we deze aflevering smaken, een goed recept verander je niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in