More

  Hier zijn de eerste beelden van de Harry Potter-reünie: bekijk de trailer

  © Warner Bros. Pictures

  Hier zijn de eerste beelden van de Harry Potter-reünie: bekijk de trailer

  -

  Accio Harry Potter-fans, want 1 januari 2022 is het zover! Streamingdienst HBO  vond de twintigste verjaardag van Harry Potter en de Steen der Wijzen dé gelegenheid voor een reünie. Gisteren kregen we eindelijk de eerste beelden.

  Vorige maand was het exact twintig jaar geleden dat Harry Potter en de Steen der Wijzen in première ging. Het was het prille begin van een serie die uiteindelijk uitgroeide tot één van de meest populaire filmreeksen ooit. Lange tijd leek het alsof de films ook meteen de laatste waren die we van Harry Potter en zijn vrienden zouden zien. Daar komt nu verandering in met Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts

  Enkele weken geleden kondigden de acteurs aan dat er een reünie ging plaatsvinden. Dat deelde onder andere Emma Watson, die Hermione Granger speelt, op Instagram.

   

  Dit bericht op Instagram bekijken

   

  Een bericht gedeeld door Emma Watson (@emmawatson)

  Bekende gezichten

  De reünie is geen vervolg op de filmreeks. Het volgt eerder de aanpak van de Friends-reünie en vertelt hoe de eerste film tot stand kwam. Dat doen de makers aan de hand van interviews en gesprekken met de cast.

  Gisteren loste HBO MAX ook eindelijk de eerste teaser. We zien hoe een aantal van de vertrouwde personages hun uitnodiging voor de reünie krijgen. Bekijk de beelden hier:

  De video toont ook meteen wie we kunnen verwachten in de eenmalige special. Daniel Radcliffe (Harry), Rupert Grint (Ron) en Emma Watson (Hermione) kunnen uiteraard niet ontbreken. Ook andere bekende namen zijn van de partij. Zo zullen we ook Tom Felton (Draco), Bonnie Wright (Ginny), Matthew Lewis (Neville), Gary Oldman (Sirius) en nog vele anderen te zien krijgen.

  Maar… niet iedereen

  De grote afwezige bij de special: de auteur van de boeken, J.K. Rowling. Naar verluidt maakt de auteur geen deel uit van de special in de nasleep van de controverse rond haar transfobe uitspraken. Ze zal nog verschijnen in archiefbeelden, maar nieuw materiaal werd niet gemaakt.

  Ook enkele andere castleden kunnen er niet meer bij zijn, zoals Alan Rickman (professor Snape) die in 2016 de strijd tegen kanker verloor en Helen McCrory (Narcissa) die eerder dit jaar overleed.

  Waar en wanneer?

  De special is vanaf 1 januari 2022 te zien op HBO MAX. Of de aflevering ook bij ons te zien zal zijn, is nog niet duidelijk. Wij zijn alvast razend enthousiast!

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer