More

  Het Rad van Fortuin komt terug op deze zender (en het is niet op VTM)

  -

  ‘Het Rad van Fortuin’ is terug! Ditmaal niet op VTM, maar wel op VIER. De zender pakt deze zomer uit met een dagelijkse versie van het populaire format. Host van dienst is Peter Van de Veire.

  Met de L van Lima: legendarisch en langstlopend zijn de juiste woorden voor het spelprogramma der spelprogramma’s, het Rad van Fortuin. Klinkers kopen en missers als ‘Asibille O’, ‘Woestijnvis’, ‘Jill Clinton’ en ‘Bruudruuster’, wie kent ze niet? VIER vond het hoog tijd om Vlaanderen (opnieuw) kennis te laten maken met wat ze ons voorschotelen als het meest avontuurlijke en meeste onvoorspelbare programma van de zomer.

  ‘Het Rad’ – zoals het programma op VIER zal heten – liep eerder al op de toenmalige BRT en tot 2006 op VTM. Nu zal VIER het format verderzetten met Peter Van de Veire als presentator: “Eindelijk! Ik ben gelukkiger dan een kind dat terug naar school mag na 2 maanden lockdown. Zo blij dat ik de béste spelshow aller tijden mag presenteren. Al jaren toeter ik in interviews dat ik zeer graag een nieuwe versie van Het Rad van Fortuin wil maken.” De show zou een update krijgen naar 2020, zo legt hij uit: “We gaan met Het Rad het verschil maken met een versie die perfect klopt in 2020. Geen nineties-bling-bling maar een show met vaart, humor en verrassende spelelementen.”

  Bekende ‘Letterzetters’ en een ‘Premium’ prijzenwinkel

  VIER komt de laatste maanden wel verrassend uit de hoek. Ook in coronacrisis, zo getuigt het nieuwe ‘De Container Cup’ dat enkele weken geleden gelanceerd werd. Voor het ‘Rad’ vernieuwt VIER weer een iconisch tv-programma voor jonge gezinnen en doet dat op geheel eigen wijze. Het oerconcept blijft bewaard: net als vroeger draaien drie kandidaten aan het rad en kunnen ze geldbedragen winnen wanneer ze de woordpuzzel oplossen. Nieuw in Het Rad van VIER zijn de ‘Letterzetters’: Peter krijgt geen vaste assistente, maar zal elke aflevering worden geflankeerd door een nieuwe bekende Letterzetter. Deze ‘Letterzetters’ toveren niet alleen de letters tevoorschijn, ze geven ook de thema’s en onderwerpen aan in de vragenrondes.  

  Ook ‘De Winkel’ mag niet ontbreken. Die staat traditiegetrouw vol met prachtige prijzen, waar iedereen al lang van droomde, maar nooit durfde te kopen. In de finale krijgt één kandidaat bovendien de mogelijkheid om te shoppen in de ‘Premium’-afdeling van de winkel. Hier bevinden zich verschillende hoofdprijzen om ‘U’ tegen te zeggen.

  Wie zich wil inschrijven voor dit verdraaid verrassende spelprogramma kan dat via www.vier.be

  BronVIER
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie