More

  Het laatste seizoen van ‘Homeland’ is het sterkste ooit: vanaf nu te bekijken op Netflix

  Het laatste seizoen van ‘Homeland’ is het sterkste ooit: vanaf nu te bekijken op Netflix

  -

  Het achtste en laatste seizoen van Homeland staat sinds kort op Netflix. De reeks rond CIA-agente Carrie Mathison (Claire Danes) won onder andere een Grammy Award en een Golden Globe dankzij het acteerwerk van Danes. 

  Carrie Mathison werd in het eerste seizoen van de Amerikaanse spionagereeks Homeland verliefd op Nicholas Brody, een Amerikaanse marinier die bevrijd kon worden na een jarenlang gevangenschap door al-Qaeda. Terug in de VS wordt hij geprezen als oorlogsheld. Mathison krijgt via een informant te horen dat er iets niet pluis is en probeert haar superieuren ervan te overtuigen dat Brody een dubbelspion is. Dit alles doet Mathiason terwijl ze tegen haar eigen bipolaire hoofd vecht.

  Realistische reeks

  Helaas komt aan alles een einde en zo ook aan Homeland. De serie is dit jaar toe aan zijn achtste en laatste seizoen. Na enkele seizoenen die zich in de VS en Europa afspeelden, keert ‘Homeland’ terug naar het Midden-Oosten.

  De laatste jaren profileerde Homeland zich als een extreem realistische spionagereeks. Zo dook de reeks onder andere in de wereld van fake news en polarisatie, maar behandelde het ook de golf van terreur in Europa. 

  Wat staat er te gebeuren in het achtste seizoen?

  In het zevende seizoen eindigde Carrie in een Russische cel. Na een lang verblijf in Rusland wordt Mathison uiteindelijk uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Terug thuis revalideert ze in een kliniek en probeert ze haar geheugen terug te krijgen. De Russen gaven haar namelijk geen medicatie voor haar bipolaire stoornis, waardoor een hele periode uit haar geheugen gewist is.

  De Amerikaanse president heeft aan Saul Berenson (Mandy Patinkin) de opdracht gegeven om vredesonderhandelingen op te starten met de taliban. Na enkele tegenslagen vraag hij Mathison, die nog niet volledig hersteld is, om hulp. Al is een deel van de CIA nog niet overtuigd van de ware loyauteit van Mathison die door haar maandenlange gevangenschap een Russische dubbelspionne is geworden. De reeks loopt na acht seizoenen op zijn einde, maar doet dat niet zonder slag of stoot. Het achtste seizoen is een van de sterkste ooit en sluit voor fans de wereld van Homeland en Carrie Mathison in schoonheid af.

  Homeland, seizoen 8 is vanaf nu te bekijken op Netflix.

  Check de trailer 

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie