More

  Het Journaal vernieuwt het late journaal (en haalt zelfs een sofa boven)

  © VRT / Sofie Silbermann

  Het Journaal vernieuwt het late journaal (en haalt zelfs een sofa boven)

  -

  Vanaf maandag start VRT met een nieuw laatavondjournaal. Daarin presenteren afwisselend Goedele Wachters en Xavier Taveirne een verlengde en vernieuwde versie van het nieuwsprogramma.

  Het vernieuwde late journaal – kortweg Laat – zal er beduidend anders uitzien dan we gewoon zijn. Zo zet de redactie meer in op studiogasten, die zowel fysiek als via live-verbinding uitleg zullen geven. Het is voor het eerst in jaren dat VRT opnieuw inzet op zijn laatavondjournaal. De afgelopen jaren werd het laatavondjournaal steeds korter. Nu zal iedere avond een programma van 25 minuten worden gemaakt.

  Nieuws in beeld is het vertrekpunt van Het journaal en ook in Laat zal beeld een prominente rol hebben. De vernieuwde studio met drie schermen wordt de uitvalsbasis van Laat. Het programma belooft uit het vaarwater te blijven van duidingsprogramma’s Terzake en De afspraak, zo blijven ze de focus houden op het belangrijkste nieuws van de dag uit te leggen aan een groot publiek. Het lijkt erop dat VRT NWS tijdens Laat de vertrouwde nieuwsdesk zal laten varen. Op de eerste persbeelden is te zien hoe Goedele op een sofa zit.

  Het vernieuwde laatavondjournaal is vanaf maandag te bekijken op Eén. In het weekend blijft het vertrouwde (en kortere) late journaal uitgezonden worden.

  Bekijk de eerste beelden

  © VRT / Sofie Silbermann
  © VRT / Sofie Silbermann
  BronVRT
  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer