More

  ‘Het Journaal’ verhuist: VRT werkt aan (ver)nieuw(de) studio

  Advertentie

  -

  Het Journaal zal er vanaf morgen anders uitzien. Om enkele technische vernieuwingen door te voeren, verhuizen de VRT-journaaluitzendingen naar de studio van Sporza.

  Na vijf jaar trouwe dienst vernieuwt VRT de studio van Het Journaal. Daardoor zullen de uitzendingen tijdelijk vanuit de Sporza-studio gepresenteerd worden. In Studio 1, de Journaal-studio zullen voornamelijk technische vernieuwingen doorgevoerd worden. Zo worden de achtergrondschermen en de verlichting vervangen. Ook het grafische design en de muziek worden vernieuwd.

  Vanaf paasmaandag 5 april neemt Het journaal terug zijn vaste stek in Studio 1,  die vanaf dan multifunctioneler zal zijn. De studio biedt meer mogelijkheden voor de verschillende journaals doorheen de dag zodat we sneller en wendbaarder kunnen inspelen op de behoeften van de kijkers. VRT maakt van de gelegenheid gebruik om ook het laatavondjournaal aan te pakken. Dat zal een belangrijkere rol spelen. Zo beloven ze dieper in te gaan op enkele nieuwsthema’s van de dag. Goedele Wachters en Xavier Taveirne worden de vaste ankers om ons op weekdagen door de avond te loodsen.

  Bekijk wat er te gebeuren staat

  BronVRT
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer