More

  Het is bevestigd: Luther komt terug met Idris Elba in BBC & Netflix-film

  © BBC / Netflix / YouTube

  Het is bevestigd: Luther komt terug met Idris Elba in BBC & Netflix-film

  -

  BBC en Netflix werken aan een vervolg van misdaadserie Luther. Dat maakt Netflix bekend via Twitter. Acteur Idris Elba keert terug in de rol van DCI John Luther.

  De Britse hitserie Luther verscheen voor het eerst in 2010 op BBC. Ondertussen telt de serie rond inspecteur DCI John Luther vijf seizoenen, waarvan het laatste in 2019 verscheen. Een tijdlang waren er al geruchten over een film, maar nu wordt het nieuws bevestigd door het officiële Twitter-account van Netflix UK & Ierland.

  Nog beter nieuws is dat Idris Elba opnieuw zijn rol als John Luther herneemt. Hij werd voor die rol al talloze keren bekroond, waaronder met een Golden Globe. Naast Elba wordt de cast aangevuld Cynthia Erivo (The Outsider, Genius: Aretha). Ook Andy Serkis (Lord of the Rings) krijgt een rol in de verfilming van de serie.

  Dubbele bedreiging

  Het zou de allerlaatste keer zijn dat Idris Elba zijn rol als Luther herneemt. Het verhaal zou de draad oppikken aan het einde van het vijfde seizoen. Zo zou Luther een dubbele bedreiging tegemoet gaan. Erivo zal ook een detective spelen die ook voor ellende zal zorgen. Andy Serkis neemt de rol van slechterik op zich.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer