More

  Herbeleef de grootste hits uit de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival

  Herbeleef de grootste hits uit de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival

  -

  Het Eurovisie Songfestival is ondertussen afgelopen. Oekraïne mocht zich zaterdag als winnaar van de 66e editie kronen. De pret van het Europese muziekfeest gaat bij ons verder. Ga met ons terug in de tijd met de grootste hits van het Songfestival.

  Al sinds 1956 slaan verschillende Europese handen in elkaar om de grootste muziekwedstrijd van de wereld te organiseren. Dit jaar namen 40 landen deel aan de competitie en ze trokken allemaal naar het PalaOlimpico in Turijn. Zelfs in Down Under, Australië, zijn ze gek op het Eurovisie Songfestival. Zo namen ze enkele jaren geleden voor het eerst deel aan de wedstrijd.

  Het Eurovisie Songfestival zorgt dan ook steevast voor enkele hits. Denk maar aan Euphoria van Loreen of Heroes van Måns Zelmerlöw. Ook Hard Rock Hallelujah van het Finse Lordi kent iedereen nog wel. Ook de Belgische inzendingen stoten steevast door naar de hitlijsten. Miss You van Jérémie Makiese staat momenteel op de derde plek in de Ultratop hitlijst. Maar ook Je t’adore van Kate Ryan, What’s the Pressure van Laura Tesoro en Me and My Guitar van Tom Dice zijn nationale hits geworden.

  Dankzij onderzoek van Betway kunnen we nog verder terug in de tijd. Want zij stelden een kaart samen met de meest succesvolle songs, gerangschikt op het percentage van het maximaal haalbare aantal punten. Zit je klaar? Je kan via de onderstaande kaart alle hits herontdekken.

  Powered by Betway
  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer