More

  Heleboel vernieuwingen bij Studio Brussel: Fien Germijns en Joris Brys vervangen Eva de Roo

  Advertentie

  -

  Studio Brussel vernieuwt dit najaar zijn programmatie. Michèle Cuvelier krijgt ’s ochtends iedere dag nieuw gezelschap, Flo Windey maakt nieuwe content voor YouTube en Fien Germijns en Joris Brys vullen de avondspits.

  Vertrouwde stemmen, nieuwe gezichten en jong talent. Dat is het najaar van Studio Brussel. De radiozender doet het al een tijdje slechter, zo heeft het van januari tot juni 2020 9,4% marktaandeel. Ter vergelijking, de zender had in de periode van maart tot juni 2019 11,5% marktaandeel. 

  Michèle Cuvelier

  Tijdens de ochtend blijft Michèle Cuvelier op post. Zij krijgt iedere dag ander gezelschap. Dat wordt afwisseldend Thomas Huyghe, de Nederlandse zangeres Merol, Pedro Elias, Lennert Coorevits (Compact Disk Dummies) en zangeres Meskerem Mees. 

  Flo Windey maakt ook een nieuwe YouTube-videoreeks voor StuBru. In ‘faqda’ gaat Flo iedere week op zoek naar antwoorden die ze zich tijdens het scrollen op het internet stelt. Vragen die je niet meteen in normale FAQ-lijsten terugvindt maar er volgens Flo wel in thuis horen. Moet een studentendoop altijd zo voos zijn? Wat is dat met die ‘sucking vibrator’? En waarom zijn mijn LGBTQ+-vrienden bang?

  Tot de terugkomst van Eva de Roo en haar nieuwe rechterhand hoor je Fien Germijns en Joris Brys elke weekdag van 16.00 tot 19.00 uur op Studio Brussel. Van maandag tot donderdag duikt Sander Vendenhende op in de programmatie. Sander Vandenhende: “Vanaf 22.00 uur wordt alles pas écht interessant: ‘Wonderwall’ meekwelen, cavia’s koppelen op de radio of wildkakken. Allemaal leuker in het donker.”

  Nieuw

  Voor het weekend geeft Studio Brussel de microfoon aan jonge radioveulens Hannelore Van Besouw (25) en Margaux Amant (20). Hannelore presenteert voortaan ‘De Tijdloze op zaterdag’ van 7.00 tot 10.00 uur. Margaux neemt aansluitend over voor De Afrekening van 10.00 tot 12.00 uur. Voor ‘De Tijdloze op zondag’ worden de luisteraars vergezeld door ancien en radiorots in de branding Roos Van Acker.

  Verder krijgen 7 ‘selectors’ de kans om de avond in te vullen. Op maandag hoor je van 20 tot 22 uur Stijn Van de Voorde, dinsdag Noémie Wolfs, woensdag Rik De Bruycker, donderdag Jeroen Delodder, vrijdag Faisal, Glints en Yong Yello, zaterdag Black Mamba en zondag Thibault Christiaensen.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer