More

  Heeft u het gemerkt? VTM Nieuws in andere studio

  Advertentie

  -

  Heeft u het gemerkt? Het VTM Nieuws zit (tijdelijk) in een ander kleedje. Het programma wordt nu opgenomen voor een greenkey, het programma zou aan een nieuw decor werken. Op dit moment is er onder andere geen plek meer voor een sportanker of weerman op de set. Het vernieuwde decor zou vanaf maandag 3 september te zien zijn.

  Enkel de meest opmerkzame kijkers merkten het: het VTM Nieuws ziet er wat anders uit. Het nieuwsprogramma wordt sinds zaterdag opgenomen in een greenkey-studio. Dat is een felgroene studio, waarop ze digitaal, allerlei zaken kunnen projecten (zelfde technologie die voor weerpraatjes gebruikt wordt). Hierdoor lijkt het programma voor de kijker in hetzelfde, vertrouwde decor te zitten. Wie echter goed kijkt, merkt dat de intro en outro op voorhand opgenomen zijn, in het oude, echte decor, waarna overgeschakeld wordt op livebeelden vanuit de greenkey-studio.

  Minder camerastandpunten en (tijdelijk) geen sportanker

  Door de beperkingen van greenkey kunnen de makers van VTM Nieuws minder camerastandpunten gebruiken en geen studiogasten meer verwelkomen. Kijkt u maar vanavond eens zelf: geen sportanker meer en maar twee camerastandpunten. Zelf het weerpraatje met de VTM, -weerman of -weervrouw gebeurt niet meer in dezelfde ruimte. Het VTM Nieuws zou aan een andere vormgeving werken, een opmerkzame Twitter-gebruiker zag al een voorproefje. Zolang de verbouwingen duren, wordt vanuit de greenkey-studio opgenomen, al vermoeden we dat de situatie van erg korte duur zal zijn. Het nieuwe decor zou op maandag 3 september op het scherm te zien zijn.

  VTM Nieuws, iedere dag om 13.00, 17.45 en 19.00, op VTM.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer