More

  Hans Herbots maakt nieuwe langspeelfilm ‘Ritueel’ met Marie Vinck: “Super leuk om terug op een set te staan. Het is lang geleden”

  Hans Herbots maakt nieuwe langspeelfilm ‘Ritueel’ met Marie Vinck: “Super leuk om terug op een set te staan. Het is lang geleden”

  -

  Regisseur Hans Herbots staat opnieuw op de set voor een langspeelfilm van eigen bodem. Ritueel is een adaptie van een internationale bestseller van misdaadschrijfster Mo Hayder. Marie Vinck speelt mee in de film.

  De afgelopen tijd werkte Hans Herbots aan The Serpent, dat is een BBC-Netflix co-productie die opgenomen werd in Thailand en het VK. Nu staat de man alweer op de set voor een nieuwe langspeelfilm, net zoals De Behandeling (2014) een adaptie van een bestseller van Mo Hayder. “Carl Joos’ bewerking van Mo Hayders boek maakt de film tegelijk heel Belgisch én universeel.” reageert Herbots.

  De plot draait deze keer rond Kiki (Marie Vinck), een gedreven duikster die meegezogen wordt in een reeks van gebeurtenissen die zich vermengen met haar persoonlijk leven. Ze is een duikster gespecialiseerd in forensisch duiken en het bergen van lijken. Kiki (Marie Vinck) is een duikster gespecialiseerd in forensisch duiken en het bergen van lijken. Ze heeft hard moeten knokken voor het respect van het kleine team macho’s dat ze leidt.

  Wanneer Kiki een afgehakte hand opvist uit een Brussels kanaal, komt ze in aanraking met hoofdinspecteur Nick Cafmeyer (Geert Van Rampelberg). De hand blijkt levend afgezaagd. Nick zoekt het in een afrekening in het drugsmilieu, maar Kiki heeft, vanuit haar achtergrond, een heel andere kijk op de zaak.

  Ritueel wordt in het voorjaar 2022 in de bioscoopzalen verwacht.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer