Griezelen in laatste auditieaflevering van Belgium’s Got Talent en wie krijgt laatste Golden Buzzer?

© VTM

© VTM

Op vrijdag 25 oktober is Belgium’s Got Talent toe aan zijn laatste audities. Wie verovert op de valreep nog drie ‘ja’s’ van de jury? En welke act kan rekenen op de laatste Golden Buzzer van de kijker? In de zevende auditieaflevering neemt ‘interimmer’ Jens Dendoncker bovendien afscheid van zijn jurystoel, die vanaf volgende week warm gehouden wordt door Niels Destadsbader.

Vrijdag maakt de griezeligste act ooit zijn opwachting. Enkele weken geleden was in een preview al te zien hoe één van de leden van Danceformation Silverstar (13-30, Diepenbeek) An Lemmens de stuipen op het lijf joeg tijdens een ‘stroompanne’. Dat was echter nog maar een voorsmaakje, want de dansact van de groep over een duiveluitdrijving is minstens even eng. “Ik ben ongelofelijk kwaad op jullie, want ik ga nooit meer kunnen slapen”, meent Jens. Ook de maskers van The Rocking Chairs (46-54 jaar, Amsterdam) boezemen de juryleden angst in. Tot ze beseffen dat daaronder zes mannen van middelbare leeftijd schuilgaan, die zich nog jong genoeg voelen om te breakdancen.

© VTM

De 27-jarige Daisy uit Leuven kreeg in haar leven de ene tegenslag na de andere te verwerken. Ze werd geboren met een genetische afwijking aan haar netvlies, waardoor ze zo goed als blind werd. Haar mama verloor ze op jonge leeftijd en ook haar papa moest ze het afgelopen jaar plots afgeven. Al dat verdriet verwerkte ze in een nummer, People Help The People van Birdie, waar ze een Nederlandstalige tekst op schreef. Haar lied begeleidt ze vrijdag bovendien zelf op piano, waarmee ze de grote Stadsschouwburg ijzig stil krijgt. Gerrit Leroy & PDM Big Band (17-61 jaar, Ronse) haalt daarentegen het grote geschut boven. De bigband brengt voornamelijk nummers van blueslegende Ray Charles, die zanger Gerrit zelfs op zijn arm heeft vereeuwigd. Maar kunnen de grote blazers de jury ook omverblazen?

“Dat wordt indrukwekkend”. Bij het opengaan van het doek zien de juryleden de tumblingmatten van Tumbling Essen (11-19 jaar, Essen) al klaarliggen, en verwachten ze meteen spektakel. Dat krijgen ze ook. De armen en benen van de turners draaien aan een hoog tempo rond, maar heeft de groep ook genoeg showelementen om een plekje in de studioshows te veroveren? Ronddraaien, daar draait ook de act van Be Circle (14-30 jaar, Eupen) rond. De Duitstalige Belgen zijn de enigen die de sport met het ‘Rhönrad’ in ons land op internationaal niveau beoefenen.

© VTM

‘Make Schlager Great Again’, dat is de missie van Kristof Carpentier (28, Stabroek). Hij wil schlager terug populair maken bij de jeugd. Hij heeft zelfs petjes meegebracht om zijn boodschap kracht bij te zetten. Van petten gaat het naar pompons, want ELEMCO (22-27 jaar, Wuustwezel) doet aan cheerleaden. De groep bestaat uit drie mannen en één vrouw, de flyer, die in sneltempo omhoog wordt gegooid en terug opgevangen. Jens heeft alvast een suggestie voor hun volgende optreden: “Als jullie doorgaan naar de studioshows en een ‘specialleke’ willen doen, ik ben vrij en wil gerust jullie tweede flyer zijn”.

© VTM

Hun naam geeft het al weg: Rebels in Ropes (12-19 jaar, Schoten) is een bende vrolijke meiden die aan ropeskipping doet. Jens spreekt hen voor hun auditie goede moed in: “Als één van jullie verkeerd springt, heeft iedereen dat gezien.” Kunnen de meisjes een ronde verder springen? De 15-jarige Ilaria Coppens (Gent) waagt zich aan een sprong in het diepe: ze treedt voor de eerste keer op met haar ukulele. Het liedje, dat gaat over mensen die niet blij zijn met wie ze zijn, schreef ze zelf en kreeg de toepasselijke titel ‘Humanoid’. Luc is in het dagelijkse leven ramenwasser, maar treedt vrijdag op als Tis Olifantastisch (47 jaar, Gistel) met een buikspreek- en goochelact. Daarvoor krijgt hij assistentie van zijn trouwe compagnon, de vogel Vincent.

Na de laatste audities is het tijd voor de volgende fase in Belgium’s Got Talent: de grote studioshows. De Golden Buzzers van de jury, Koen en Laura én die van de kijkers hebben hun plaats daar al verdiend, maar welke andere acts gaan ook door? Een volledig overzicht kan je meteen na de aflevering ontdekken op vtm.be.

Zevende en laatste auditieaflevering van Belgium’s Got Talent, vrijdag 25 oktober om 20.40 bij VTM

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in