More

  GRAHM EP ‘Chaos + Fractals’: Beats die doen dromen naar meer (★★★½)

  -

  Een méér dan aangename kennismaking was het met debuutsingle ‘Easier’ van GRAHM. Vlak voor het weekend loste het kersverse elektronisch duo hun debuut EP ‘Chaos + Fractals’. 

  GRAHM dat is een samenwerking tussen twee vrienden die hun gemeenschappelijke liefde voor intrigerende elektronica gebundeld hebben. Muzikant, componist en landschapsarchitect Robrecht Van Rompuy haalde uit zijn natuurlijke focus voor vormen een structuren inspiratie voor de organische soundscapes en architectonische ritmes van GRAHM.

  Voor het project ging hij de samenwerking aan met Micha van Amsterdam (Aemn Break). Dankzij zijn sterke achtergrond in audiovisuele kunsten en zijn diepgaande liefde voor alles was gesampled en gerecycleerd is, ontstond GRAHM. Een hypnotiseren, onvoorspelbaar en een vooral strakke muzikale connectie.

  De vogel blijkt ontsnapt

  Organische klanken, die als het ware de schepping in gang steken, verwelkomen ons op ‘Bird in a Cage’. Enkele vocals en een memorabel gitaarlijntje tonen meteen hoe mooi het universum van GRAHM werkelijk is. Rust overvalt ons, de muzikale vogel fladdert veilig rond. Tot na zo’n drie minuten een onvoorspelbare wending de song doet losbarsten. Stupéfait. De vogel blijkt ontsnapt.

  Over single ‘Easier’ schreven we eerder al dat het muziek was voor fans van Caribou en Weval. De song blijft met voorsprong de sterkste en meest radiovriendelijke song van het duo. Op ‘Splitting Atoms’ tonen ze meer van die intrigerende combo. Denk daarbij aan het kleurrijke van Caribou gesoldeerd op de ruwere elektronische klanken van Weval. ‘Windmills pt1’ is met 7’10’‘ meteen de langste track op ‘Chaos + Fractals’. Nachtelijke feestelijkheid brengt die ons. Met ‘Moments’ sluiten de heren hun sterke debuut af. Beats die doen dromen naar meer. 

  ‘Chaos + Fractals’ is overal te streamen.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie