More

  ©2020, Google, Afbeeldingen ©2020 Aerodata International Surveys, Maxar Technologies, Kaartgegevens ©2020

  Google Maps 3D heeft een update gekregen: ga op ontdekking

  -

  De 3D-view van Google Maps heeft een update gekregen. Zo kan je terugblikken op de Gentse Feesten van vorig jaar of op ontdekking gaan boven Brussel.

  Google heeft zopas een nieuwe versie van de 3D-beelden van kaartenwebsite Google Maps online gegooid. Via de functie kan je de grote Belgische steden zoals Antwerpen, Brussel en Gent in 3D bekijken. Google maakt daarvoor gebruik van vliegtuigjes, die vanuit verschillende hoeken foto’s maken van de gebouwen, bomen en wegen die er te vinden zijn. De foto’s worden dan digitaal aan elkaar gekoppeld en zo worden 3D-beelden gemaakt van de steden.

  Google heeft dus een update van de tool de wereld ingestuurd. Zo kan je in Brussel op ontdekking langs de vernieuwde voetgangerszone op de Anspachlaan of in Antwerpen naar de vernieuwde Leien kijken. In de Google Maps-versie van Gent zijn de Gentse Feesten volop aan de gang. Daar kan je jezelf even tussen de talloze kraampjes, cocktailbars en podia van de editie uit 2019 wanen.

  Streetview eind van dit jaar

  Ook Street View krijgt dit jaar nog een update. Sinds juni rijden in België Street View-auto’s rond. Zij maken zeker nog tot oktober beelden van ons land. Vooraleer we de update te zien krijgen, moeten deze nog verwerkt worden, maar dat zou tegen het einde van dit jaar volledig klaar moeten zijn, aldus Google.

  De Gentse Feesten zijn neergestreken. / Beeld: ©2020, Google, Afbeeldingen ©2020 Aerodata International Surveys, Maxar Technologies, Kaartgegevens ©2020
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie