More

  Goldband heeft een bommetje klaar met ‘Psycho’

  Advertentie

  -

  Dat de Nederlandse band Goldband gelukkig gestoord was, wisten we al langer. Dat bewijzen ze nu ook met een nieuwe song. Ontdek single Psycho.

  LEES OOK: Interview met Goldband

  Het Nederlandse Goldband stoomt zich klaar voor een drukke festivalzomer en ze hebben daarvoor een knaller klaarstaan. Voor hun nieuwe single Psycho trok de band naar het Haagse museum Mauritshuis. Ook andere artiesten zoals Eefje de Visser, Spinvis en MEROL werden gevraagd om een nummer te maken dat geïnspireerd was op een werk uit de collectie.

  Op Psycho zingt het Haagse trio over het schilderij ‘Christus in het voorgeborchte’ van Jan Brueghel de Oude en Hans Rottenhammer. Milo Driessen legt uit: “Ik zing over de wachtkamer van m’n dromen wat ik vrij letterlijk uit dit schilderij heb gehaald. We zeggen dat iedereen een psycho is en daarmee schetsen we dit plaatje op het schilderij.” Het is een explosief nummer dat je niet meer uit je hoofd krijgt.

  Goldband speelt deze zomer op tal van festivals. In ons land zie je ze onder meer op Rock Werchter, Tomorrowland en Pukkelpop. In Nederland zullen ze onder meer optreden op Down The Rabbit Hole en Lowlands. In november en december staat hun najaarstour gepland. Deze start in Brussel (Ancienne Belgique – grote zaal) op 3 november en passeert ook langs Antwerpen (De Roma) op 24 november. Beide shows zijn uitverkocht.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer