Goed nieuws: Tour de France, Bio Carrefour, en meer

Ook deze week, zelfs met de Vlaamse feestdag, circuleerde er voornamelijk negatief, of zelfs gewoon slecht nieuws. Daarom focussen we ook vandaag weer op wat positievere dingen om toch in de vrolijke zomerstemming te blijven. Geniet daarom van jou portie Goed Nieuws.

2000 kilometer voor onbekenden

Beginnen doen we vandaag met een mooi verhaal uit Australië. Een gezin met twee dochters was onderweg naar de stad Darwin om daar deel te nemen aan een zeilwedstrijd. Helaas leek de 4000 kilometer autorit niet zo gemakkelijk als gedacht. Met nog 998 kilometer te gaan, viel de auto van het gezin stil. ABC News hoorde over hun probleem en plaatste een post op sociale media in de hoop dat iemand het gezin kon helpen. Wonderbaarlijk genoeg gebeurde dat ook. Rodney Sims, die in Darwin woont, las de post van ABC en besloot om het gezin uit de nood te helpen. Hij reed naar het motel waar het gezin verbleef en bracht hun en de twee zeilboten naar Darwin op tijd voor de competitie. Sims reed in totaal net geen 2000 kilometer om 4 vreemden uit de nood te helpen.

‘LET’S TALK’

Het volgende goed nieuws komt van heel wat minder ver, gewoon van hier in België. De 23-jarige Leonie Delaey uit Antwerpen presenteerde vorige week haar documentaire ‘LET’S TALK’. Met dit project wil ze graag mensen aanzetten om meer met elkaar te communiceren. Niet alleen praten over koetjes en kalfjes, maar ook over levensvragen en andere belangrijke dingen in het leven. Nu werkt de jongedame aan 2 vervolgen ‘LET’S TALK WOMEN’ en ‘LET’S TALK MEN’, waarin het vooral over genderrollen en hoe mensen daarmee omgaan zal gaan. De trailer van haar documentaire vind je hieronder. De volledige documentaire staat ook op Youtube.

Bio Carrefour

Na winkels in Frankrijk en Spanje krijgt nu ook België zijn eerste Carrefour Bio. In de winkel in de Georges Henrilaan in Sint-Lambrechts-Woluwe worden er enkel bio en lokale producten verkocht. Er is onder andere een grote wand met bulkproducten en een biosinaasappelsapmachine. De winkel is ongeveer 200 vierkante meter groot, te vergelijken met de grootte van een Carrefour Express. Het doel voor Carrefour is om tegen 2025 100 procent recycleerbare verpakkingen te hebben. Dit zal ook zeker niet de laatste Carrefour Bio in ons land zijn.

Tour de France 2019

Nadat Thomas De Gendt op 14 juli 2016, precies 3 jaar geleden, de twaalfde rit van de ‘Tour de France’ won, was er gedurende 2 jaar geen enkele Belg die een etappe won. Nu, in 2019, zijn er na 8 ritten al twee Belgische overwinningen. Dylan Teuns won op donderdag 11 juli de eerste bergrit van deze tour op de top van de ‘Planche des Belles Filles’. Twee dagen later won Thomas De Gendt de achtste rit in Saint-Etienne. Met nog 13 ritten te gaan, is er zeker nog kans op voor de Belgen.

Dit was je portie goed nieuws voor deze week. Heb jij zelf een positief nieuwsfeitje dat je graag met iedereen deelt? Aarzel niet om het te mailen naar karen@dagelijksvanalles.be.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in