
De zon schijnt en het regent niet, allemaal zeer positief voor de meeste mensen. Daar doen wij hier bij Dagelijksvanalles graag nog een schepje bovenop door ook deze week goed nieuws te delen uit binnen- en buitenland.
Homo Universalis heeft winnaar
Na 100 dagen en 100 proeven is de winnaar van Homo Universalis eindelijk bekend. De 18 jarige Selattin Defevere uit Zedelgem won als jongste uit het hele gezelschap een jaar lang gratis vakanties aangeboden door Neckermann. In de laatste proef moesten hij en zijn mede-finalist Steven De Weirdt een druppel bloed, een druppel zweet en een traan produceren. Hoewel het even leek dat Steven ging winnen, lukte het Selattin uiteindelijk toch om de overwinning te bemachtigen.
Walvislied opgenomen
Net zoals vorige keer is er weer goed nieuws uit de dierenwereld. Onderzoekers hebben voor het eerst een opname van het lied van een extreem zeldzame walvis kunnen maken. Er zijn minder dan 30 ‘North Pacific right’ walvissen te vinden in de Beringzee. Verdere research die in gang wordt gezet zal dus niet makkelijk zijn. Of er nog andere populaties van ‘right’ walvissen zingen is nog niet gekend, maar de onderzoekers doen hun best om op die vraag een antwoord te vinden.
Cupcakes voor daklozen
De 13-jarige Michael Platt uit Washington DC opende toen hij 11 was een bakkerij genaamd ‘Michaels Desserts’. Daar verkoopt hij voornamelijk cupcakes, maar ook koekjes en andere lekkernijen. Speciaal aan deze zaak, buiten het feit dat de bakker 13 jaar is, is dat voor elke verkochte cupcake, Michael er een weggeeft aan daklozen of kansarme kinderen. Hoewel Michael in het begin nog financiële hulp nodig had van zijn ouders, is de bakkerij nu economisch stabiel.
Prijs voor huidskleurpotloden
Op het jaarlijkse internationale reclamefestival wonnen de huidskleurpotloden van het Leuvense onderwijsnetwerk Samen Onderwijs Maken (SOM) een bronzen medaille. Een mooi reclamespotje kaart het probleem met de term ‘huidskleur’ aan. Niet onmiddellijk met de term zelf, maar hoe veel mensen dan direct aan lichtroze denken. SOM gaf in maart de potloden set uit en volgens hen zijn ze nu in alle Belgische scholen te vinden. Leuvens schepen van Onderwijs en Diversiteit Lalynn Wadera (SP.A) liet alvast weten dat ze het een waardevol en belangrijk project vindt.