Goed nieuws: Harry Potter, honden wereldrecord en meer

Nu alle studenten druk bezig zijn met de examens, kan goed nieuws helemaal geen kwaad. Lees hier over enkele positieve dingen die de voorbije weken gebeurden om je wat op te vrolijken en af te leiden van dat vreselijk studeren.

Harry Potter

Goed nieuws voor Harry Potter fans. J.K. Rowling haar publisher liet namelijk via Twitter weten dat er binnenkort 4 nieuwe e-boeken uitkomen die zich afspelen in de Harry Potter wereld. “Harry Potter: A Journey Through Charms and Defence Against the Dark Arts,” “Harry Potter: A Journey Through Potions and Herbology,” “Harry Potter: A Journey Through Divination and Astronomy” en “Harry Potter: A Journey Through Care of Magical Creatures.” De eerste twee boeken verschijnen op 27 juni, op de andere twee is het nog iets langer wachten.

Golden Retriever wereldrecord

Enorm schattig nieuws uit Antwerpen vorige week. Op zondag 2 juni werd daar namelijk een wereldrecord gebroken. In Linkeroever waren er die dag namelijk 498 golden retrievers aanwezig, 137 meer dan het vorige record uit Schotland. Wat begon als een klein feestje voor de hond ‘Pablo’ groeide al snel uit tot een evenement waarop er ongeveer 2000 mensen aanwezig waren. De organisatoren laten weten dat het evenement volgend jaar zeker opnieuw zal plaatsvinden.

Scanner voor en door kinderen

Twee studenten uit het Don Bosco-instituut in Hoboken bouwden een MRI scanner uit hout. Deze zal het Koningin Paola ziekenhuis gebruiken om kinderen voor te bereiden om onder de echte MRI scanner te gaan. Kinderen kunnen in deze houten ‘scanner’ liggen en krijgen het geluid te horen dat de echte MRI scanner zal maken. Zo weten ze wat er zal gebeuren en hebben ze hopelijk wat minder schrik.

Albino panda

Voor het eerst in de geschiedenis hebben kregen we een foto van een albino panda. Het dier werd gezien in het Wolong National Nature Reserve in de Sichuan provincie in China. Albinisme komt voor in verschillende dierensoorten, maar is toch eerder zeldzaam. Dankzij deze foto weten onderzoekers nu ook dat het voorkomt in de panda populatie. Onderzoekers proberen nu om meer monitoren te installeren in het gebied om de albino panda te bestuderen.

Dit was je portie goed nieuws voor deze week. Heb jij zelf een positief nieuwsfeitje dat je graag met iedereen deelt? Aarzel niet om het te mailen naar karen@dagelijksvanalles.be.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in