More

  Glints @ Ancienne Belgique, AB Box: Meesterlijk knallen (★★★★)

  Advertentie
  Advertentie

  -

  Jan Maarschalk Lemmens, oftewel Glints, die ken je wel als de Antwerpenaar met Britse roots van zijn stevige tracks ‘Bugatti’, ‘Blank’ of het recente ‘Lemonade Money’. De man bracht vrijdag zijn debuut ‘Choirboy’, die hij voorstelde in een uitverkochte AB. Voor ons reden genoeg om eens naar de kunsten van de man te gaan kijken. 

  Gehuld in een paars-oranje trainingstenue verscheen de Antwerpenaar op het podium van AB. Openen deed hij met het op vleugelpiano begeleide ‘Greatness’. Stilte voor de storm zo bleek. Met ‘Choirboys’ hitste Glints zijn horde fans voor een eerste maal op. Voor diegenen die het – op dat moment – 21 uur oude album nog niet beluisterd hadden, was ‘Gold Veins’ het eerste herkenningspunt. De track toonde ook meteen waar Glints voor staat: een verslavende combinatie van hiphop, elektronica en pop. Meesterlijk knallen deed ie.

  © Steven Elias

  Glints had voor de gelegenheid de AB ietwat verbouwd, zo hing de verlichting opvallend hoog en had hij een verlichte trap bij die in combinatie een strakke lichtshow opleverden. Het waren vrijdagavond niet allemaal nieuwe songs van ‘Choirboy’ die we te horen kregen, want met ‘Dread’ herinnerde hij ons aan een van zijn allereerste songs ooit. Glints is dan ook al een tijdje bezig: zijn allereerste EP dateert van 2015 en zijn tweede EP ‘Burgundy’ verscheen in 2017.

  De Antwerpenaar stond helemaal alleen op het podium, maar verveelde geen seconde door de rasentertainer die hij is. Toch had hij op twee songs compagnie. Zo werd de man op ‘Family Tree’ vergezeld door Martha Da’o, maar het was vooral op ‘Fear’ dat het dak eraf vloog én dat lag vooral aan de wervelwind die DVTCH NORRIS is. Het Antwerps duo Glints x DVTCH NORRIS zorgde voor een ongezien feestje.

  © Steven Elias

  Naar het einde toe ging het steeds harder. Zo knalde Glints machtig op ‘Blank’, dat is een samenwerking met The Subs, maar ook singles ‘Lemonade Money’ en ‘Minimum Wage’ zorgden voor spektakel. Op de tonen van ‘Bugatti’ eindigde Glints zijn overwinningstocht, maar niet voor de zaal als de Antwerpse Mozes te splijten én in te duiken.

  Het was een meesterlijk strakke show die we vrijdagavond van Glints kregen. Samen met zijn debuut ‘Choirboy’ is de man helemaal klaar om het binnen-, en buitenland te veroveren. Antwerpen én Brussel worden stilaan te klein voor hem. Op 5 juli kan je hem aan het werk zien op Rock Werchter.

  © Steven Elias
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  Glints bracht een sterke liveshow naar AB. Samen met zijn debuut 'Choirboy' is de man helemaal klaar om zalen in binnen-, en buitenland te laten vollopen.Glints @ Ancienne Belgique, AB Box: Meesterlijk knallen (★★★★)