More

  ‘Ginny & Georgia’ op Netflix: Een serie met een lach en een traan (★★★)

  © Netflix

  ‘Ginny & Georgia’ op Netflix: Een serie met een lach en een traan (★★★)

  -

  Op Netflix kan je sinds februari kijken naar Ginny & Georgia. De serie vertelt het verhaal van de moeilijke moeder-dochterrelatie die Ginny en haar moeder Georgia hebben en het grote geheim dat Georgia met zich meedraagt.

  Na het overlijden van haar stiefvader verhuist Ginny voor de zoveelste keer naar een nieuwe stad met haar moeder Georgia en broertje Austin. Al blijkt het daar minder erg te zijn dan verwacht. Ginny heeft voor het eerst vrienden en krijgt aandacht van twee toffe jongens. Alleen schaamt ze zich kapot voor haar sexy 30-jarige moeder Georgia en vreest dat zij uiteindelijk weer alles zal verpesten, waardoor ze weeral moeten verhuizen.

  De serie is herkenbaar en laat veel thema’s aan bod komen waar jongeren mee worstelen. De eerste kus, de eerste keer seks, de onzekerheid en de identiteitscrisis waar jongeren mee te maken krijgen, komen allemaal aan bod. Het maakt de serie eerlijk. Er wordt niks verbloemd of mooier gemaakt.

  Er komen ook best heftige onderwerpen aan bod zoals depressie, seksueel misbruik en huiselijk geweld. Daarom vermelden de makers bij heftige afleveringen steeds een site waar je terecht kan. Dit was zeker wel nodig en hebben de makers goed aangepakt.

  © Netflix

  Humor

  Naast alle zware thema’s bevat de serie ook best wel wat humor. De manier waarop de volwassenen in de serie met sommige problemen omgaan, is best grappig om te zien. Ook vormt Georgia met haar buurvrouw Ellen een komisch duo. Dit maakt de serie luchtig en draaglijk door de zware onderwerpen.

  Flashbacks 

  In de serie gaan ze vaak terug naar toen Georgia jonger was, hierdoor komen we ook te weten dat ze geen gemakkelijke jeugd heeft gehad. Het vormt ook een rode draad doorheen de serie.

  Ook wordt er hiermee bevestigd dat Georgia een groot geheim met zich meedraagt. Wat dat geheim precies is, daarvoor moet je de serie bekijken.

  Te veel is te veel

  De serie bevat te veel onderwerpen, er gebeurt te veel in één aflevering. Hierdoor wordt er niet dieper ingegaan op de thema’s. Liever iets minder gebeurtenissen en beter uitgewerkt. Een begrip als less is more is hier wel van toepassing.

  Ook speelt de duur van de afleveringen hier een rol. Doordat er zoveel onderwerpen in één aflevering zitten, duurt de aflevering vaak te lang en gaat de aandacht naar de serie weg.

  Gebrek aan representatie 

  In de scènes is Ginny vaak de enige gekleurde persoon. Mensen van kleur worden ook in deze serie nog te weinig gepresenteerd. De serie bevat nog te veel witte personages. Hiermee kunnen de makers bij een eventueel tweede seizoen wel rekening mee houden.

  Conclusie

  Ondanks de minpunten die de serie heeft, is Ginny & Georgia een leuke en oprechte serie, perfect om te bingewatchen in het weekend of de vakantie. Zeker de moeite waard om te kijken.

  Ginny & Georgia is te bekijken via Netflix. 

  Check de trailer van ‘Ginny & Georgia’

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  Op Netflix kan je sinds februari kijken naar Ginny & Georgia. De serie vertelt het verhaal van de moeilijke moeder-dochterrelatie die Ginny en haar moeder Georgia hebben en het grote geheim dat Georgia met zich meedraagt. Na het overlijden van haar stiefvader verhuist Ginny voor...'Ginny & Georgia' op Netflix: Een serie met een lach en een traan (★★★)