More

  GETEST | Hoelahoepen: helpt het bij het afvallen?

  Advertentie

  -

  Waarschijnlijk ken je het nog van vroeger en misschien heb je het onlangs op je voor jou-pagina op TikTok voorbij zien komen, maar de hoelahoep is terug van weg geweest. Wij werden op sociale media overspoelt met filmpjes van verzwaarde  hoelahoepen en konden deze trend dus niet aan ons voorbij laten gaan. Is een verzwaarde hoelahoep het geld waard, of is het niet meer dan een leuke herinnering aan vroeger? Wij deden de test.

  Verzwaarde hoelahoepen zijn overal op het internet te vinden. Wij gingen voor een exemplaar van 1,4 kilo bij Decathlon voor 20 euro.

  Een verzwaarde hoelahoep zou goed zijn voor je buikspieren. Ons leek hoelahoepen veel leuker dan sit-ups doen, maar of het ook echt effect heeft, lees je hier.

  Buikpijn

  Om uit te testen of zo een hoelahoep nu echt werkt voor je buikspieren, ‘hoelahoepten’ wij twee weken lang, elke dag een halfuur. De hoepel kwam aan in verschillende stukken die je nog in elkaar moest zetten. De stukken klikken stevig in elkaar vast en kwamen bij ons nooit los. Je merkt meteen een verschil met een gewone hoepel. Deze is veel zwaarder en doet in het begin ook pijn als je ‘hoelahoept’. Vooral de eerste dagen hadden wij last van wat buikpijn, maar hoe vaker we het deden, hoe minder we daar last van hadden. Wanneer je steeds een dag wel en een dag niet ‘hoelahoept’, voel je de pijn van de vorige keer al niet meer. Ondanks dat het soms een beetje pijn doet is het toch goed vol te houden. Met je oortjes in hoelahoepen in de tuin, er zijn ergere dingen in het leven.

  Niet vermoeiend

  Zo vermoeiend als andere buikspieroefeningen zijn, zo rustgevend is hoelahoepen. Wij werden hier helemaal niet uitgeput van, integendeel net. Je voelt eigenlijk niet dat je aan het sporten bent en dat deed ons twijfelen aan het effect ervan. Kan een sport ervoor zorgen dat je vermagert, zonder dat je je echt in het zweet moet werken?

  Het effect

  Wij maten onze buikomtrek en gewicht voor en na de twee weken en stonden eerlijk gezegd toch versteld van het resultaat. Onze buikomtrek nam 6 centimeter af en we verloren 1,2 kilo. Niet mis voor een sport waar je niet moe van wordt.

  Naar onze mening is een hoelahoep echt wel zijn geld waard. Het is een leuke tijdsbesteding en je valt er nog eens echt van af!

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer