More

  © Margit Vantoortelboom

  GETEST. De zoete bakmixen van Niamh: de ideale oplossing wanneer je iets lekkers wilt bakken zonder al te veel moeite

  -

  Bakken zonder moeite, dat kan nu dankzij de zoete bakmixen van Niamh. Onze fotografe Margit Vantoortelboom offerde haar weekend op aan het uittesten van de zoetigheden van Niamh.

  Iedereen kent het wel: een regenachtige, koude zondagnamiddag en je wilt iets bakken, maar hebt niet veel in huis. Gelukkig bestaan er bakmixen. Ze zijn niet meer weg te denken uit ons drukke leventje. De ideale oplossing wanneer je iets lekkers wilt bakken zonder al te veel moeite.

  Er bestaan al heel wat bakmixen, al dan niet met een artificiële smaak. Ik ging aan de slag met de bakmixen van Belgisch merk Niamh. Misschien ken je het bedrijf wel van de bakmixen onder het gamma ‘smaakvolle all-in broden’. Zijn hun zoete bakmixen een tochtje naar de supermarkt waard?

  De bakmixen zitten in prachtige verpakkingen / © Margit Vantoortelboom
  © Margit Vantoortelboom

  Mighty Pancakes

  De eerste bakmix waar ik me aan waag zijn de ‘Mighty Pancakes’. Dat zijn heerlijk luchtige american pancakes op basis van speltbloem en stukjes Belgische chocolade.

  Dankzij de mix hoef je enkel eieren, melk en boter toe te voegen. Nog nooit was bakken zo makkelijk. Doordat je het ei moet scheiden en het eiwit opkloppen, worden het heel luchtige pannenkoekjes.

  De speltbloem geeft de pannenkoekjes extra pit. In combinatie met de stukjes zwarte chocolade en wat siroop als topping is dit ideaal voor een ontbijt, brunch of als tussendoortje!

  Heavenly cake

  © Margit Vantoortelboom

  Of ook wel: een klassieke vanille cake. Wie droomt er niet van een heerlijk zachte botercake op zondagnamiddag? 

  Weer maar enkele ingrediënten toevoegen: roomboter en eieren en bakken maar!
  Het beslag was wat veel voor mijn bakvorm, die nochtans zoals op de verpakking 24cm groot is, hierdoor moest de cake enkele minuten langer bakken. Gelukkig rook hij heerlijk, dus dat was geen enkel probleem!

  De cake smaakt en ziet er zelfs boterzacht uit. Al is de textuur wel wat korrelig in de mond. De iets of wat romige smaak maakt het naar mijn gevoel ook een beetje artificieel smaken. Uiteindelijk is het een makkelijke cake, met extra touch waardoor hij net geen klassieke vanille cake is/genoemd mag worden. Heerlijk in combinatie met een koffie of thee! Niet zo goed als het zelfgemaakte alternatief, maar voor een bakmix is dit een topper.

  Lovely Crepes

  © Margit Vantoortelboom

  Pannenkoeken! Iets wat ik thuis meestal op gevoel maak, maar nu dus niet meer!

  Enkel eieren en water toevoegen en je krijgt bijna instant een glad en dun beslag.
  Ik moet eerlijk zijn, ik was eerst wat sceptisch over het dunne beslag. Maar gelukkig verdween dat gevoel snel. Doordat de pannenkoeken geroosterde tarwe bevatten zijn ze enorm luchtig, dun en hebben ze een extra ‘geroosterde’ touch.

  Ze zijn bijna niet te onderscheiden van gewone pannekoeken, maar geven toch een specialere nasmaak. Een topper!

  Honger gekregen? De bakmixen van Niamh zijn te kopen bij Delhaize.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie