Gestapo Knallmuzik @Ancienne Belgique, AB Club: Das war genau ganz geil! (★★★★)

© Steven Elias

“Den Duits is in het land”, zou menig grootouder zeggen op de komst van Gestapo Knallmuzik. De elektropop-band met Kempische roots stond woensdag in een uitverkochte én bloedhete AB Club. Ze brachten naast een portie Häre op hun Duits een knallend feestje naar Brussel.  

Knettergek zijn die Duitsers – *kuch Kempenaars – van Gestapo Knallmuzik toch. Het Duitse drietal recht uit Berlijn nam woensdagavond hun laatste album ‘Tinkie Winkie ist Dipsy und Steeckt zein Lala ins Po’ én een pak klassiekers mee naar een uitverkochte Club. Het Duitse drietal onthulde zich een eerste maal tijdens een komisch achtergrondfilmpje dat aftelde naar de start van de show. Stipt op de seconde onthulde het drietal zich gekleed in skipak, jogging-jas en knalgele regenjack.

Gestapo Knallmuzik is bij studenten populairder dan pakweg xtc in een Berlijnse technoclub, coma-zuipen in de Overpoort of Cara-pils op Kamping Kitsch, en dat mag ook niet verbazen. Met opener ‘Wingman Danny’, een ode aan VTM-Nieuwsanker Dany Verstraeten, combineerde het drietal catchy elektronica met het beste Pfaff-Duits. Laat dat ook de succesformule zijn van deze Duitsers.

© Steven Elias

Zo passeerden onder andere ‘Heel die Tag Pörno’, ‘Kächelwinckel Pëeters’ en ‘Claudia Schwiffer’ de revue. Songs die stuk voor stuk met volle overtuiging gebracht werden. Alsof we even op het Duitse Schlagerfestival stonden. Zoals het hoort doken de bandleden meermaals het publiek in en hitste het publiek verder op met sit-downs en polonaises.

Dat het publiek smulde van de hits van de Duitsers werd meermaals duidelijk. Zo werd onder andere ‘Sabin und Frank’ voorafgegaan door gejuich toen Sabine Hagedoren door de heren werd geroepen, terwijl bij de naam Frank Deboosere er luid gejoel bij het publiek weerklonk. Dankzij de slagzin “Morgen ben ich dar wer mit mehr Wehr” barstte een ongezien feestje los.

Een avond Gestapo Knallmuzik is even de wereld van je afgooien. Daarin zijn ze met vläg en wimpel geslägt! Tschüss!

© Steven Elias

Volg ons voor meer foto’s van deze show via onze kanalen:

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in