More

  Gestapo Knallmuzik @ Ancienne Belgique, AB: Kamping Kitsch in AB (★★★★)

  Advertentie
  Advertentie

  -

  Het knotsgekke gezelschap van Gestapo Knallmuzik vertoeft de laatste weken in ons land voor een heuse clubtour. Die kwam vrijdagavond tot zijn hoogtepunt in de Moeder der Clubzalen: Ancienne Belgique. 

  Het rook opvallend hard naar Sauerkraut, Würst und Bier toen we de Ancienne Belgique vrijdagavond betraden. Helemaal uit Duitsland was namelijk het vrolijke elektropop trio van Gestapo Knallmuzik naar Brussel afgezakt. Kwatongen durven de heren wel eens betichten van een Kempische tongval, maar dat gerucht kunnen we in de kiem te smoren. U weet het: Duitsers zijn luid, weten als geen ander hoe hits te maken die ieder kan meezingen *aka schlagers* en weten van iedere plek mét een biervoorraad hét feestje van het jaar te maken. Laat dat nu net de beschrijving van Gestapo Knallmuzik zijn. Dan zijn het Duitsers toch?

  © Steven Elias

  Een uitverkochte AB verwelkomde het kleurrijke drietal op de tonen van ‘Wingman Danny’, een ode aan VTM-Nieuwsanker Dany Verstraeten. De heren hebben een arsenaal aan catchy elektronica gespekt met het beste Pfaff-Duits. Teksten die soms schunnig, maar vooral een zekere portie ‘alles wat iedereen denkt, maar nooit durft zeggen’ in zich hebben. Een show van Gestapo Knallmuzik is eigenlijk lachen van begin tot einde. Wat wilt u met songtitels zoals ‘Heel die Tag Pörno’, ‘Claudia Schwiffer’ en ‘Komasaupfen’.

  Kamping Kitsch in AB

  Gestapo Knallmuzik heeft bij studenten een aantrekkingskracht zoals chakra’s bij Ingeborg of Cara Pils op Kamping Kitsch. Desondanks waren het niet alleen studenten die aanwezig waren in AB. We zagen diehard fans, van jong en oud, die tot het uiterste gaan in zowel dans als in hun vestimentaire keuzes. Voor de gelegenheid was de AB Box anderhalf uur lang de thuis van ieder die zijn Kamping Kitsch of carnavalsoutfit al even wou inlopen. Fluovestjes, trainingspakken, gekke T-shirts: het mocht even allemaal.

  Een polonaise, crowdsurfen en een heuse sit-down hitste de sfeer verder op. Afsluiten deden de heren met hun liefdesliederen aan Angela Merkel én Sabine Hagedoren, maar vooral op de staalharde tonen van ‘Schüren mit ein Schürpapier’. Het bier vloeide rijkelijk, de Deutsche onreine woorden werden niet geschuwd. Zoals het hoort. Tschüss!

  © Steven Elias
  © Steven Elias
  © Steven Elias
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  Het bier vloeide rijkelijk, de Deutsche onreine woorden werden niet geschuwd. Zoals het hoort. Tschüss!Gestapo Knallmuzik @ Ancienne Belgique, AB: Kamping Kitsch in AB (★★★★)