More

  Gert Late Night: onze mening

  Advertentie

  -

  Alreeds twee weken is Vlaanderens nieuwste talkshow te zien op VIER. Gert Verhulst, James Cooke en drie logés dobberen iedere week vier dagen lang aan het MAS in Antwerpen.  Kan toch niet slecht zijn? Onze mening.

  Eerst en vooral weten we dat een nieuw programma enkele kansen verdient. Daardoor dat deze review ook pas na twee volle weken Gert Late Night verschijnt. Jammer genoeg bleven we op onze honger zitten. We leggen het uit.

  Iedereen verdient een tweede kans

  Een hele week spendeerde VIER een immens promotiebudget, we werden de week voorafgaand aan Gert Late Night gebombardeerd met teasende filmpjes over de talkshow. Jammer genoeg was de eerste aflevering al die promotie niet waard.

  Drie gasten: Erik van Looy, Jani Kazaltzis en Kevin Janssens, het Antwerps bastion van Gert Verhulst. Leuke gasten dat wel, maar jammer genoeg verkeerde onderwerpen. Een eerste aflevering vullen met promo-praatjes over De Slimste Mens en flauwe grappen. We hadden toch beter verwacht.

  Gelukkig kunnen we zeggen dat dag na dag, de afleveringen beduidend beter werden. Betere onderwerpen, een emotionele Jacky Lafon, het begint op een talkshow te lijken. Soms sluipt er hier en daar nog een waardeloos intermezzo filmpje met James Cooke in, niet dat we geen fan zijn. De humor lijkt soms ver te zoeken, alsof heel Woestijnvis zijn creativiteit kwijt is.

  Desondanks, sloten we de eerste week Gert Late Night met een fijn gevoel af.

  Het kind groeit

  Week twee en drie nieuwe gasten. Maaike Cafmeyer, Kobe Ilsen en Bart De Wever. Op zich wel een raar trio. De bekende burgemeester en N-VA voorzitter die een hele week op een jacht gaat slapen onder het constante en toeziende oog van tal van cameraploegen, het leek ons wel wat. We zagen vooral een De Wever die de week begon met zijn bekende afstandelijke zelf te zijn en aan het eind van de week voor iedereen warmer leek dan aanvankelijk gedacht.

  Wel leek het programma niet te groeien in week twee: nog steeds bleef teveel aandacht gaan naar de (matige) reportages en leek er zelf meer degelijk talkshow-gehalte te zitten in bijvoorbeeld De Ideale Wereld dan in Gert Late Night.

  Wel zijn we donderdag getuige geweest van magie: Gert Verhulst is op een recordtijd van de finale van Mijn Pop-uprestaurant in Blankenberge naar Antwerpen geraakt. Het zou ook wel kunnen dat het programma op voorhand opgenomen is en de achtergronden, die we door de raampjes te zien krijgen, niets meer zijn dan nachtelijke foto’s van Antwerpen: dat kan ook, we zeggen het maar.

  We laten Gert Late Night nog even groeien, misschien zien we Gert binnenkort eens vanop het dek presenteren, met soms langere gesprekken of met een fijne muzikale gast: we geven maar tips. Mits wat verbetering komt er een fijne talkshow uit.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer