More

  Gentse feesten maakt programma bekend!

  -

  Advertentie
  Advertentie

  We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar onlangs publiceerde De Gentse Feesten het programma voor 2022 op hun website. Wie is er klaar voor 10 dagen feest in de Gentse binnenstad?

  Eerder werd al via een imposant campagnebeeld aangekondigd dat na 2 jaar corona De Gentse Feesten dit jaar opnieuw zouden plaatsvinden, dit onder de naam ‘De Wedergeboorte’.  Het ontwerp is geïnspireerd op een werk van de Franse kunstschilder Nicolas Poussin waarbij de maagd opstijgt richting hemel. Van 15 tot en met 24 Juli staan er gratis muziek, kinderanimatie en activiteiten op de planning. De Gentse Feesten zijn al vele jaren een vaste waarde in het hart van de Gentenaren, het is zowel een stadsfestival, een cultureel evenement als een volksfeest. Plezier gegarandeerd voor jong en oud dus!

  De organisatie blijft ongeveer hetzelfde als de laatste editie van 2019. Al werd enkele maanden geleden al aangekondigd dat de helft van de eetkraampjes vegetarisch zal zijn en dat er geen wegwerpmateriaal meer gebruikt zal worden, zoals plastieken borden. De reacties hierop waren echter verdeeld, en kreeg vooral heel wat negatieve meningen.

  De headliners dit jaar zijn onder andere Camille, Metejoor, Sandra Kim, Raymond van het Groenewoud, Cleymans & Van Geel, De Ketnetband, Black Mamba, Flip Kowlier, Preuteleute, Christoff, Willem Vermandere, Kapitein Winokio en vele anderen! Verder is er nog veel meer randanimatie te vinden op de verschillende pleinen zoals; Baudelohof, Kouter, Vlasmarkt, François Laurentplein/Luisterplein, Groetenmarkt en vele andere locaties.

  Bekijk het volledige programma en praktische info via www.gentsefeesten.stad.gent/nl

  Lees Meer

  Advertentie