More

  Geen Q-Beach House deze zomer door corona: Qmusic zoekt alternatief in Oostende

  Advertentie

  -

  Geen kleine evenementen aan de kust, dat betekent ook geen Q-Beach House. Een streep door de rekening voor radiozender Qmusic, maar ze zijn volop op zoek naar een alternatief. Dat zegt Qmusic in een persbericht.

  Het wordt een unieke zomer. Zowel voor vakantiegangers als bedrijven brengt COVID-19 heel wat problemen met zich mee. Radiozender Qmusic ziet zijn Q-Beach House in het water vallen. De kustburgemeesters hebben het voornemen om deze zomer geen evenementen aan de kust te laten doorgaan.

  Dat betekent ook geen Q-Beach House voor Qmusic. De radiozender gaat daarom op zoek naar een alternatief, dat zal vermoedelijk wel zijn thuis vinden in Oostende. An Caers, directeur radio legt uit: “We zijn volop in gesprek met de stad Oostende om een alternatief uit te werken, want we blijven de kuststad graag houden als een soort ‘thuisbasis’ om radio te maken tijdens deze zomer.”

  Vaste waarde in Oostende

  Het Q-Beach House is reeds enkele jaren een vaste waarde in Oostende voor muziek in combinatie met een drankje. Zo is er traditioneel een heleboel volk op de been voor de gratis Sunset Concerten. Zo stonden er afgelopen jaar zo’n 10.000 muziekliefhebbers op het strand voor het concert van Álvaro Soler, iets wat in corona-tijden uiteraard niet kan. Bart Tommelein, burgemeester Oostende: “Deze zomer wordt echter anders dan alle vorige, dus bekijken we met Qmusic hoe we dit jaar op een andere manier kunnen samenwerken.”

  “Stad Oostende wil zoveel mogelijk mensen verwelkomen, uiteraard met aandacht voor de veiligheid. Qmusic is voor ons een partner om dat te realiseren en zowel inwoners als bezoekers een fijne tijd aan zee te bieden”, aldus Tommelein.

  BronQmusic
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer