More

  © VRT - Jokko

  Geen MIA’s in 2021, wel editie in 2022: “Dubbele editie om releases uit 2020 en 2021 aandacht te geven”

  -

  Er zal dit jaar geen editie van de MIA’s georganiseerd worden, dat maken organisatoren VRT en VI.BE bekend. Wel komt er een alternatief in 2021 en krijgen we een dubbele editie in 2022.

  In februari 2021 zal er geen grootste awardshow plaatsvinden om de Belgische muziek uit het afgelopen jaar in de kijker te zetten, dat komt door de COVID-19 pandemie. De Music Industry Awards 2020 zullen dus niet op 11 februari 2021 georganiseerd worden, maar worden uitgesteld naar 2022. Gerrit Kerremans, algemeen muziekcoördinator VRT: “Een groot muziekfeest organiseren zoals de uitreiking van de MIA’s elk jaar, is omwille van de gekende gezondheidsrisico’s niet aangewezen, en daarnaast ook praktisch en financieel moeilijk haalbaar. We willen de sector dan ook op een andere manier ondersteunen dit jaar.”

  Geen MIA’s in 2021, maar dat betekent niet dat releases uit 2020 geen aandacht zullen krijgen. Zo beloven VRT en VI.BE een dubbele editie in 2022 waarin beide jaren de nodige aandacht zullen krijgen. Om de succesvolle releases die er ondanks de crisis toch waren bij de volgende editie van de MIA’s de gepaste aandacht te geven, zal er een tussentijdse nominatieronde voor de mediajury plaatsvinden. Zo maken verdienstelijke artiesten van 2020 een kans op een nominatie voor de editie 2020/2021. 

  Week van de Belgische Muziek

  Zo komt er dus een ‘Week van de Belgische muziek’ als alternatief voor de MIA’s. Tijdens die week leggen ze extra focus op Belgische muziek, om de zwaar getroffen muzieksector een hart onder de riem te steken. Luc Nowé, directeur VI.BE, legt uit: “Om deWeek van de Belgische muziek de nodige weerklank te geven, willen we verschillende spelers uit de muziekwereld betrekken bij dit project. Door samenwerking kan de zwaar getroffen muzieksector tijdens de Week van de Belgische muziek de aandacht krijgen die ze verdient.” Meer informatie volgt later.

  BronPB VRT
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie