More

  Gaat de iPhone X weer in productie?

  Advertentie

  -

  De introductie van de iPhone XS en XS Max betekende het einde voor de iPhone X. Opmerkelijk genoeg meldt The Wall Street Journal dat Apple de productie van de iPhone X binnenkort weer wilt opstarten. Contractuele verplichtingen met Samsung zouden aan de basis liggen.

  Afgelopen september introduceerde Apple de iPhone XS en XS Max. Om kannibalisatie van hun nieuwste smartphones te vermijden, verdween de iPhone X uit de Apple Store. Volgens insiders – aan The Wall Street Journal – zou Apple de productie van de iPhone X opnieuw willen opstarten. Dat zou te maken hebben met tegenvallende verkoopcijfers.

  Samsung-schermen

  De iPhone X(S) en XS Max maakt gebruik van Samsung OLED-schermen, Apple heeft Samsung contractueel beloofd om een bepaald aantal schermen af te nemen. Door tegenvallende verkoopcijfers van de nieuwste toestellen lijkt Apple het quota niet te halen, waardoor ze de iPhone X weer willen inzetten om de verkoop een boost te geven. Het toestel kan goedkoper geproduceerd en in de markt gezet worden.

  Mogelijk enkel in Azië 

  De vraag rijst of de iPhone X niet in het vaarwater van de XR en XS zal komen, de toestellen zijn vrij gelijkaardig. Het is niet uit te sluiten dat de prijs van de XR zal dalen. Verwacht de iPhone X wel niet meteen in de rekken, mogelijk wordt het toestel enkel in Aziatische landen aangeboden. De iPhone X is nog wel steeds te verkrijgen in allerlei webshops.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer