‘Frozen II’ breekt Disney’s sequel vloek

Zes jaar na de release van de kaskraker Frozen, is sinds 22 november nu eindelijk Frozen 2 te bekijken. De film werd, net zoals de eerste, geregisseerd door Jennifer Lee en Chris Buck en heeft opnieuw Idina Menzel, Kristen Bell, Jonathan Groff en Josh Gad in de hoofdrollen.

Plot

Het leven in Arendelle loopt van een leien dakje, tot Elsa (Idina Menzel) opeens een stem hoort die haar aandacht lijkt te trekken. Ze probeert hem zo goed mogelijk te negeren, maar dat blijkt onmogelijk te zijn. Wanneer ze samen met Anna (Kristen Bell), Kristoff (Jonathan Groff) en Olaf (Josh Gad) op ontdekking uitgaat, ontdekt ze het sprookjesbos waarover haar ouders vroeger verhalen vertelden. Om Arendelle te redden moet Elsa het verleden rechtzetten, maar wat daarmee precies bedoeld wordt weet ze niet, en al zeker niet hoe ze dat moet doen. Met hulp van Anna, Kristoff, Olaf en de nieuwe ‘Northuldra’ mensen die ze leert kennen, begint ze haar nieuw avontuur.

Het plot van de film is op zich niet echt baanbrekend, maar de uitwerking ervan is fenomenaal. Hoewel het eerste deel van de film voornamelijk een opbouw is naar het eigenlijke avontuur, is dat niet meteen iets negatiefs. Je krijgt genoeg tijd om terug aan de wereld en de personages te wennen voor de actie begint. En die is er zeker. Frozen had ook al wat actie, maar daar doet Frozen 2 nog een schepje bovenop. Het blijft uiteraard nog altijd een film voor kinderen, dus de actiescènes zijn niet gewelddadig, maar ze zijn toch wel best intens. Alhoewel de actie en het avontuur heel prominent aanwezig zijn in de film blijft, net zoals in Frozen, de liefde tussen de twee zussen het belangrijkste. Ook in deze film krijgen we weer een boodschap mee over zusterliefde en over sterke onafhankelijke vrouwen. Alles samengenomen is het plot in deze film even goed, en misschien zelfs beter, dan de eerste film.

“Excuse me, I climbed the North Mountain, survived a frozen heart, and saved you from my ex-boyfriend. So, you know, I’m coming.”

Emotionele rollercoaster

Een sterk plot is niet het enige dat deze film zo goed maakt, het is namelijk ook een emotionele rollercoaster. Het ene moment zit je je rot te lachen met Olafs mopjes en een beetje later moet je moeite doen om niet in tranen uit te barsten in een volle cinemazaal. In de eerste film waren er ook al enkele emotionele momenten, maar voor deze sequel ging Disney nog wat stappen verder. Ook op humoristisch vlak wordt Disney steeds beter. Olaf maakt nog altijd grapjes die door alle leeftijden begrepen kunnen worden, maar in deze film zijn er ook enkele humoristische momenten die waarschijnlijk enkel door een iets ouder publiek geapprecieerd zullen worden. Zo zijn er een paar momenten waarin de film een beetje met zichzelf lacht, iets dat hem nog een extra level geeft en hem ook voor volwassenen het bekijken waard maakt.

Muziek

Iedereen herinnert zich uiteraard ‘Let It Go’ nog, de monster hit uit de eerste film die voor weken na de release dagelijks te horen was. Persoonlijk was ik ‘Let It Go’ al een tijdje beu en kan ik nu met veel genoegen melden dat deze film meerdere fantastische liedjes heeft die zeker dezelfde aandacht verdienen. Het zijn wel niet echt meezingers zoals ‘Let It Go’ dat was, maar dat is misschien ook maar beter. Als je de muziek van een kwalitatief standpunt bekijkt, is het voor mij toch redelijk duidelijk dat in het algemeen de muziek in deze film beter is dan in de eerste film. Er zijn enkele powerballads weggelegd voor Elsa zoals ‘Into the Unknown’ en ‘Show Yourself’ en Anna krijgt deze keer een heel emotioneel nummer met ‘The Next Right Thing’, om dan nog niet te spreken over het prachtig lied dat verschillende keren in de film terugkeert: ‘All is Found’.

5 Sterren

Als ik eerlijk ben, moet ik zeggen dat ik niet echt veel van deze film verwachtte. Disney staat nu eenmaal niet bekend om zijn goede sequels. Velen hebben zelfs nog nooit gehoord over Pocahontes 2, Tarzan 2 of Mulan 2, die alle drie niet zo veel voorstellen. Frozen 2 doorbreekt dit patroon, of deze vloek zoals ik het graag noem. Alles wat Frozen had, heeft Frozen 2 ook, met nog wat extraatjes erbovenop. Twijfel dus niet, en bekijk deze prachtige film.

 

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in