More

  Franstalige viroloog Emmanuel André (37) trekt zich terug als woordvoerder: “Om persoonlijke en professionele redenen”

  Advertentie

  -

  Een opvallende afwezige op de dagelijkse persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum was de 37-jarige viroloog Emmanuel André. De man trekt zich terug als interfederaal woordvoerder. “Om persoonlijke en professionele redenen”, aldus het Crisiscentrum.

  Het was een bekend gezicht op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum. Samen met viroloog Steven Van Gucht, gaf hij in het Frans de dagelijkse cijferupdate rond het coronavirus mee. Nu trekt de man zich terug, zo maakte hij vrijdagochtend op Twitter bekend.

  Op Twitter schreef André: “We zijn in een andere fase van de epidemie gegaan, één die tijd zal vragen. Daarom is het voor mezelf nu het moment om enkele dagen vrij te nemen met mijn kinderen, die ik niet veel heb gezien de laatste dagen, en om na te denken over de manier hoe ik kan blijven bijdragen aan de toekomst.”

  Om persoonlijke en professionele redenen

  De tweet maakte niet helemaal duidelijk waarom André een stap terugzet. Op de dagelijkse persconferentie zei woordvoerder Benoît Ramacker over de afwezigheid van André: “Hij heeft zich om persoonlijke en professionele redenen teruggetrokken als interfederaal woordvoerder.”

  Ramacker ging verder: “Hij blijft wel degelijk werken voor het gemeenschappelijk goed. Hij heeft gewenst om zich in de toekomst te concentreren op zijn rol als arts en onderzoeker in de verschillende werkgroepen, die vandaag nog werken op de volgende stappen om de pandemie bestrijden.”

  André is een van de tien experten in de GEES, de Groep van Experts belast met de Exit-Strategie. Woensdag lekte daarvan een voorlopig advies uit in de krant Le Soir.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer