More

  Frances Lefebure maakt speciale aflevering ‘Make Belgium Great Again’: ze heeft jouw hulp nodig

  Advertentie

  -

  Op 29 december is op VTM een speciale aflevering van ‘Make Belgium Great Again’ te zien. Frances Lefebure plaats met de special het thema kinderarmoede extra onder de aandacht en ze roept op om een kerstcadeau te schenken.

  Afgelopen maandag ontwaakte Mechelen met een gigantisch cadeau op de grote mark. Toevallige voorbijgangers die hun kans waagden om het cadeau te winnen, werden geconfronteerd met een lege doos en een pakkende boodschap: maar liefst 1 kind op 5 in België leeft in armoede. Dat was het startschot van de actie ‘Make 2020 Great Again’, waarin Frances Lefebure, haar team van Make Belgium Great Again en het Kinderarmoedefonds dit eindejaar aangrijpen om het thema kinderarmoede extra onder de aandacht te brengen.

  Frances roept voor de actie de hulp in van An Lemmens, Ann Van Elsen en Gloria Boateng (bekend van TikTok). Voor An Lemmens, mama van dochtertje Zappa-Rosa, is kinderarmoede een topic dat haar al langer bezighoudt: “Ik vind het noodzakelijk om hier met z’n allen op een juiste manier mee om te gaan. Want net doordat we soms niet weten hoe we best reageren, ontwijken we soms moeilijke situaties en topics. Het is heel belangrijk dat we dit bespreekbaar maken en vooral dat we mensen die in deze situatie zitten het signaal geven dat ze erbij horen en ze niet beschaamd moeten zijn om hun situatie.”  

  Kerstcadeau schenken?

  Wie een kerstcadeau wil schenken, kan dat doen door te surfen naar www.makebelgiumgreatagain.be. Daar kan je cadeau’s kopen ter waarde van €10, €25 en €40. Een cadeau van €40 is trouwens voor 60% fiscaal aftrekbaar. Bovendien kan je kiezen binnen welke categorie je een cadeautje wil kopen: babyspeelgoed, sportgerief, uitstapjes, boeken of speelgoed. Samen met  het Kinderarmoedefonds zorgt Make Belgium Great Again dat deze cadeautjes bij de juiste kinderen (0-18 jaar) terechtkomen. Bovendien mag elk kind zijn cadeau zelf kiezen, zodat iedereen krijgt wat hij of zij écht wil.

  ‘Make 2020 Great Again’ op 29 december om 20.40 bij VTM

  BronVTM
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer