More

  Foxes – ‘The Kick’ (★★★½): Terugkeer met glans

  -

  Kent u Foxes nog? Toen niemand van een pandemie gehoord had, de iPhone 6 pas nieuw was en u nog ongegeneerd op Happy van Pharell Williams danste, scoorde de Britse hit na hit. Ze verdween even van het podium, maar is nu terug met een nieuwe plaat.

  Acht jaar geleden overspoelde de Britse Foxes de hitlijsten met songs als Youth, Let Go For Tonight en Clarity. Haar debuutplaat Glorious piekte op de vijfde plek in de Britse hitlijsten en het leverde haar een enkeltje richting grote podia op. In 2016 verscheen opvolger All I Need en datzelfde jaar ging ze mee op tour met Coldplay. Daarna werd de drukte haar te veel en verdween ze van het podium om een sabbatical in te lassen. Pas in 2020 teasde ze naar nieuwe muziek en bracht ze de minder radiovriendelijke ep Friends in the Corner uit.

  Zes jaar na All I Need is Foxes – oftewel Louisa Rose Allen – er met een nieuwe langspeler The Kick. 32 is ze vandaag en met haar derde plaat brengt ze een majestueuze viering van vrijheid, die ironisch genoeg – in volle pandemie – geschreven is via Zoom.

  Stevige powerballads en dansbare pop zijn nog steeds hetgeen waarin Foxes rendeert. Nochtans zit er meer pijn achter de vrolijk klinkende synthpop façade dan je zou verwachten. “Sometimes you break down”, zingt ze in de titeltrack, terwijl ze in Dance Magic over een relatietwist zingt. Liefdesverdriet en mentale pijn komen veelvuldig terug in The Kick en dat levert diepgang op zonder cliché te klinken.

  Maar ook voor de productie is er niets dan lof. Body Suit leeft op dankzij een warme saxofoon en Potential klinkt gewoonweg lekker dankzij de vette baslijn en de gelaagde hyperpop-esque vocals. Sky Love lijkt dan zo weer weggelopen uit de 80’s pop wereld van Dua Lipa’s Future Nostalgia. Een groot compliment en meteen een terugkeer met glans.

  The Kick is nu overal te beluisteren.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  Kent u Foxes nog? Toen niemand van een pandemie gehoord had, de iPhone 6 pas nieuw was en u nog ongegeneerd op Happy van Pharell Williams danste, scoorde de Britse hit na hit. Ze verdween even van het podium, maar is nu terug met een...Foxes - 'The Kick' (★★★½): Terugkeer met glans