More

  Fortress – “Wanderlust”

  Advertentie

  -

  De Belgische muziekindustrie binnen knallen: dat moet het plan geweest zijn van Fortress. De Antwerpse band brengt met hun debuutsingle “Wanderlust” een erg sterk nummer. De band werkt aan een eerste EP.

  Je hebt dat zo af en toe eens: nummers die na de eerste seconde luisteren, onmiddellijk je playlist in moeten. Zo een nummer hebben we ontdekt bij Fortress. De Antwerpse band met als frontvrouw Hanne Torfs (School Is Cool) heeft ons verbluft met hun debuutsingle “Wanderlust”. De nummers worden door Hanne Torfs en Ruben Den Brok geschreven. Anke Verslype zorgt voor drums bij Fortress.

  Dansbare synths

  “Wanderlust” is een nummer met een duistere, dromerige, meeslepende massa van synthgeluiden die je aan het dansen krijgt. De synths samen met de zang van Torfs doen je tegelijkertijd dansen, dromen en (bijna) zweven. Luister maar eens naar de heerlijke live versie die de band uitbracht. Wij gingen er alvast – naar allerlei exotische oorden – van wegdromen.

  Het is duidelijk dat Den Brok en Torfs een goede synergie gevonden hebben. We zijn alvast zéér benieuwd naar die eerste EP.

  Fortress staat op 12 april in Café Café, Hasselt. Op 14 april staan ze in Altstadt, Eindhoven. Op 26 april spelen ze in Bar Mirwaar, Gent.  

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  "Wanderlust" is een erg sterke elektropop-song. Tegelijkertijd dansen, zweven en dromen.Fortress - "Wanderlust"