More

  Formule 1 / F1 GP Imola (Emilia-Romagna) 2022 live en gratis kijken

  Formule 1 / F1 GP Imola (Emilia-Romagna) 2022 live en gratis kijken

  -

  Dit weekend trekt de F1 naar Italië. Het belooft opnieuw een spannende race te worden. Op deze manier kan je de GP Imola 2022 live bekijken.

  Het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola is dit weekend het decor van een nieuwe spannende Formule 1-race. Max Verstappen wist vrijdag, tijdens de kwalificaties, op het natte wegdek het snelst een rondje af te leggen en pakt daarmee de polepositie. Charles Leclerc volgde als tweede, maar was bijna acht tienden trager dan de Nederlander.

  Tijden van de GP Imola 2022

  De GP van Emilia-Romagna 2022 is de eerste race van dit jaar waar een sprint gereden wordt. Daardoor wordt de race op een kortere afstand van 100 km gereden. De Grand Prix wordt over een afstand van ongeveer 300 kilometer gereden.

  Na de kwalificaties op vrijdag, volgt op zaterdag 23 april om 12u30 de tweede vrije training. De sprintrace wordt op zaterdag om 16u30 gereden, die zal ongeveer 25 à 30 minuten duren. De traditionele GP van Imola gaat op zondag 24 april 2022 om 15 uur van start.

  Zo kan je live kijken in Nederland

  De race in Italië kan je in België en Nederland helemaal live bekijken. Nederlanders kunnen sinds dit jaar terecht bij nieuwe streamingdienst Viaplay. Je zal daarvoor zo’n 13,99 euro per maand moeten betalen. Een goed – of zelfs beter – alternatief is F1 TV Pro. Dat is de officiële streamingdienst van de F1. Je kan er een heleboel extra’s ontdekken zoals de teamradio en meer camera’s. Een jaarabonnement op F1 TV Pro kost 64,99 euro. Dat is 5,41 euro per maand. Je kan ook kiezen voor een maandabonnement, maar dan betaal je 7,99 euro per maand.

  Nederlanders kunnen ook voor een alternatieve weg kiezen. Vele buitenlandse zenders hebben namelijk de uitzendrechten gekocht voor de Formule 1. Zo kan je met de hulp van een VPN naar het Oostenrijkse ServusTV zappen. Ook bij het Luxemburgse RTL Zwee kan je de F1 bekijken.

  Gratis in België

  Belgen hebben meer geluk, want via de Franstalige openbare omroep RTBF kan je de race volgen. Via het kanaal van RTBF-zender Tipik kan je zowel de sprintrace als de GP live volgen. Daarvoor moet je helemaal niets betalen, want zo goed als iedere Belg kan RTBF ontvangen. Je kan in België ook kiezen voor het betalende Telenet Play Sports.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer