More

  Forgive Us Our Trespasses op Netflix: een korte maar krachtige herinnering aan de gruwels van WO2

  © Netflix

  Forgive Us Our Trespasses op Netflix: een korte maar krachtige herinnering aan de gruwels van WO2

  -

  Op Netflix kan je vanaf nu ook naar kortfilm Forgive Us Our Trespasses kijken. Volgens onze recensente is het een aanrader.

  Vanaf vandaag is Forgive Us Our Trespasses te zien op streamingsplatform Netflix. Het is een kortfilm van amper 13 minuten over de vervolging van mensen met een beperking in de Tweede Wereldoorlog. In de film zie je hoe een jongetje op school leert dat het financieel ‘te duur’ is om gehandicapt te zijn, maar zelf heeft het jongetje maar een hand. Later die dag komen de nazi’s bij hem aankloppen om hem te vermoorden. De jongen geeft zich niet zomaar gewonnen en er volgt nog een bloedstollende strijd tussen de jongen en de nazisoldaat.

  Kort maar krachtig

  Als ik de film in drie woorden zou moeten omschrijven zou het ‘kort maar krachtig’ zijn. In amper 13 minuten slaagt regisseur Ashley Eakin er in om je met je neus op de feiten te drukken. Vaak wordt vergeten dat er veel mensen met een beperking zijn vermoord in de Tweede Wereldoorlog, vooral kinderen. Deze kortfilm heeft amper 13 minuten nodig om je eraan te herinneren hoe wreed de oorlog wel was en niet alleen voor mensen van Joodse afkomst.

  Ik zou het iedereen aanraden om deze kortfilm te kijken, het neemt maar een paar minuten van je tijd, maar het zorgt er wel voor dat je je leven lang niet meer vergeet hoe hartverscheurend en meedogenloos de oorlog is geweest.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer