Foo Fighters verrassen met nieuwe EP

© Foo Fighters

Dave Grohl en co verwenden menig Foo Fighters-fan gisteren met een gloednieuwe EP. Na 00950025, de EP die we in juli al voorgeschoteld kregen, werd nu ook 01070725 gelost. Op die laatste zijn vijf nummers te horen, waarvan drie studio-opnames en twee speciale livecovers. Oplettende fans onder ons hadden misschien al opgemerkt dat de albumnamen van de EP’s steeds op het getal 25 eindigen. Foo Fighters vieren met deze reeks EP’s dan ook hun debuutplaat die volgend jaar vijfentwintig jaar bestaat! 

Het meest verrassende nummer op 01070725 is zonder twijfel Keep The Car Running” van de Canadese indierockband Arcade Fire. Die cover werd opgenomen tijdens BBC Radio 1’s Six Weeks of Summer in 2007. De tweede cover is dan weer van een heel andere aard: “Holiday In Cambodia” van Dead Kennedys, opgenomen op de MTV Awards van datzelfde jaar.

Verder is de EP gevuld met drie studio-opnames. Met “If Ever” krijgen we het b-kantje van de successingle “The Pretender” te horen, die dateert van het album Echoes, Silence, Patience and Grace. Ook de demo van “Come Alive” en “Seda”, een nummer dat enkel op de Japanse Echoes, Silence, Patience and Grace aan bod kwam, kregen een plaats op hun nieuwste release.

In afwachting van een nieuw album, dat volgens Grohl en co in de lift zit, kunnen we ons voorlopig tevreden stellen met een reeks heerlijke EP’s.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in