More

  Zijn er meerdere mollen in het spel? Dit zijn onze hoofdverdachten na de derde aflevering ‘De Mol’ 2021

  © Play4

  Zijn er meerdere mollen in het spel? Dit zijn onze hoofdverdachten na de derde aflevering ‘De Mol’ 2021

  -

  De Mol deed deze week wel erg zijn best. Zo werd er tijdens de tweede aflevering volop gesaboteerd. Nu een van onze hoofdverdachten, Kevin, afgelopen week het spel heeft verlaten, moeten we noodgedwongen ons vizier op andere kandidaten richten.

  Na de exit van twee kandidaten reist de groep in de derde aflevering naar München. Annelotte, Sven en Philip trekken naar het park, waar ze een groepje honden meekrijgen. Jasmien en Katrien krijgen tegelijkertijd de opdracht om in een ander deel van het park, foto’s te maken van de baasjes van de honden.

  Meteen werd in de hondengroep druk gesaboteerd. Zo verloor Philip meteen een hond, waardoor kostbare tijd verloren ging. Ook ging hij als eerste communiceren met Jasmien en Katrien, om zo de honden te beschrijven. Uiteindelijk nam Annelotte het telefoongesprek met Jasmien en Katrien over, omdat Philip erg onduidelijk de honden beschreef.

  Jasmien en Katrien slaagden er uiteindelijk in om zeven baasjes te fotograferen. Al leek vooral Katrien op zoek naar de juiste baasjes. Jasmien zag bijvoorbeeld een opvallend geklede UPS-pakjesman niet. In tussentijd konden Annelotte Sven en Philip 1.000 euro verdienen door de juiste naam aan de juiste hond te koppelen. Dat verliep opnieuw  chaotisch. Ze konden ze amper één naam bij de juiste hond plaatsen. Ze verdienden slechts 100 euro. Ook de tweede opdracht verliep dramatisch. Team hond kreeg als opdracht om het gewicht van de honden door het aantal teefjes te delen. Desondanks een juist gewicht, merkten ze één teefje niet op, waardoor de oplossing alsnog fout was. Er werd duidelijk gemold in het park. De saboteur plaatste zich bij voorkeur bij de honden, dat was de meest invloedrijke plek.

  Ondertussen hadden Noah, Samina en Lennart een totaal andere opdracht. Zij moesten drie challenges uitvoeren: het zo snel mogelijk eten van een halve citroen, zo lang mogelijk in plankhouding liggen en de ogen zo lang mogelijk open houden. Na een eerste poging kregen ze de hulp van hypnotiseur Patrick Pickart, want het was pas bij een verbetering van hun initiële tijd, dat ze geld konden verdienen. Zowel Noah als Samina konden hun tijd verbeteren. Lennart kon dat niet, al had hij met zijn eerste poging meteen een erg goede poging volbracht.

  In het laatste deel van hun opdracht moest het trio een gedicteerd gedicht overschrijven, maar werden ze zodanig gehypnotiseerd dat ze bij het horen van het woord ‘blauw’ helemaal blokkeerden. De andere kandidaten moesten raden of ze uit de hypnose konden ontsnappen. Tot ieders grote verbazing kon Lennart niet uit de hypnose breken, terwijl Samina en Noah dat wel konden. Al kreeg de groep nog een leuke verrassing mee van Gilles: zo reist er voor het eerst een hond mee met de groep: de teckel Isidoor.

  Domino Day

  De heropleving van Domino Day vond vanavond even plaats in De Mol. De kandidaten moesten een parcours bouwen met dominoblokjes. Terwijl had de saboteur de groep onderverdeeld in duo’s. Zij kregen de keuze om een pasvraag of een gouden dominosteen uit de 3D-printer te laten rollen. Pas bij het voltooien van een extra mini-opdracht, konden de duo’s het geld of de pasvragen verdienen. Uiteindelijk kozen al zeker Katrien en Jasmien voor een pasvraag, zij konden deze als enige ook effectief binnenhalen. Lennart en Annelotte leken voor het geld te gaan, al faalden zij in hun mini-opdracht. Gilles onthulde dat in totaal twee groepen voor geld gingen.

  Uiteindelijk moest opnieuw een kandidaat het spel verlaten. Dat was deze week de jongste deelnemer: Noah is alvast niet de saboteur.

  Annelotte

  © Play4

  Annelotte staat al drie afleveringen op rij op onze radar. Ook deze week blijft ze voor ons verdacht. Al lijkt Annelotte deze week sterker op een echte kandidate. Zo zegt ze in de domino-opdracht dat zij samen met Lennart voor het geld gekozen had en niet voor pasvragen. Al blijkt ze even later alsnog te falen in haar opdracht, waardoor sowieso geen extra geld kon worden verdiend.

  Ook tijdens de eerste opdracht ontdekte ze de verwarde communicatie van Philip. Ze merkte als enige (weliswaar te laat) op dat er zes teefjes waren in plaats van zeven.

  Philip

  © Play4

  De 51-jarige docent marketing was deze week kop van jut. Tijdens de eerste opdracht verloor Philip meteen kostbare tijd door een hond te laten ontsnappen. Even later was zijn communicatie tegenover Jasmien allesbehalve duidelijk. Bij het wegen van de honden, telde hij wel correct, al leek hij aan te sturen op het verkeerde aantal teefjes. Zo ontdekte Annelies dat er zes teefjes waren, maar wou Philip niet wijken.

  Tijdens de tweede opdracht saboteerde Philip volop. Zo liet hij op een cruciaal moment honderden dominosteentjes omvallen, waardoor de opdracht mislukte. Als Philip de saboteur is, dan deed hij het deze week erg opvallend. Rekening houden met zijn verdachte handelingen in de vorige aflevering, is hij een van onze hoofdverdachten.

  Jasmien

  © Play4

  Advocate Jasmien lijkt bij momenten ook bewust te saboteren. Zo onthult Katrien dat Jasmien slechts twee van de zeven baasjes vond. Ook in de tweede opdracht bleek ze makkelijk te kunnen manipuleren: zo kon zij samen met Katrien een pasvraag bekomen. Jasmien blijft hoog op onze watchlist staan, al zien we nog steeds erg weinig van Jasmien tijdens de aflevering. Het is een tactiek die de makers de afgelopen jaren ook bij de saboteur toepasten.

  Lennart

  © Play4

  Na de exit van Noah is Lennart opnieuw de jongste kandidaat van de groep. Na een onopvallende start in de eerste aflevering, loopt Lennart stilaan vaker in de kijker. Tijdens de eerste opdracht haalde Lennart meteen een recordtijd, waardoor hij enorme moeite had om zijn eerste poging te verbeteren. Uiteraard kent de saboteur het verloop van de aflevering, waardoor deze op de hoogte is van de ware aard van de opdracht. Zo gaat het misschien om onopvallende sabotage van Lennart. Ook tijdens de hypnose kon hij – als enige kandidaat – niet ontsnappen aan de trance.

  Tijdens de tweede opdracht lijkt Lennart samen met Annelies voor pasvragen te gaan, al blijkt dat uiteindelijk toch niet zo te zijn. Al had de saboteur weinig werk tijdens de tweede opdracht, de aanwezigheid van Philip – als Mol of kandidaat – zorgde voor voldoende chaos.

  Sven

  © Play4

  Ook vorige week zagen we hoe Sven opvallend vaak in de kijker liep. Ook deze aflevering durfde hij acties uit te halen die naar sabotage neigden. Zo leek hij niet echt zijn best te doen tijdens de eerste opdracht, al hielp hij wel Philip bij het rekenen. Als saboteur zou je dat makkelijk kunnen beïnvloeden. In de tweede opdracht leek Sven oprecht zijn best te doen, waardoor hij een plekje op onze ranking zakt.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer