More

  Ibe wint finale ‘The Voice van Vlaanderen’ 2019

  Advertentie

  Na een parcours van 16 weken, waarop gemiddeld 938.049 kijkers wekelijks afstemden, was vrijdag hét moment van de waarheid aangebroken. In een spetterende finale werd de 17-jarige Ibe bekroond tot Voice van Vlaanderen 2019.

  Advertentie

  Lees ook:

  Alex Callier had als enigste dit jaar niét de winnende stem in zijn team. De andere 3 coaches hadden wel nog hoop op de eindzege: Koen had met Ibe en Wannes voor de allereerste keer 2 poulains in de finale, Bart zette alles in op Bram en Natalia duimde voor Fee. Het was uiteindelijk Ibe die vrijdagavond niet alleen €25.000, maar ook een platencontract op zak stak.

  © VTM

  De 4 finalisten openden de finale elk met een nieuwe song. Wanneer iedereen aan bod is geweest, stopte het avontuur al meteen voor één kandidaat: Fee van team Natalia viel af. De overige 3 talenten stonden nadien met een nieuw nummer op het podium, waarna de kandidaat met de minste stemmen opnieuw afvalt. Ibe bracht ‘Someone You Loved’ van Lewis Capaldi, Wannes bracht ‘Man In The Mirror’ en Bram ‘Viva La Vida’. Bram moest de duimen afleggen tegen Wannes en Ibe.

  Nadien was het aan de 2 superfinalisten om nog een laatste keer te overtuigen met een zelfgekozen best of-nummer uit de wedstrijd. Ibe deed dat met ‘Tenerife Sea’ en showbeest Wannes met ‘What About Us’.

  Ook Eurosong-winnaar Duncan Laurence en popster Ava Max!

  Advertentie

  Naast 4 topfinalisten stonden er vrijdag ook 2 internationale kleppers op het Voice-podium. Niemand minder dan Nederlander Duncan Laurence, die afgelopen weekend zijn land naar de overwinning zong op het Eurosongfestival, deed zijn Eurosong-act nog eens over in de finale. Met zijn winnende hit ‘Arcade’ breekt hij momenteel records op Spotify en in internationale hitlijsten. De muzikale carrière van Duncan kwam zelf in een stroomversnelling dankzij zijn deelname aan de Nederlandse versie van The Voice. Coach Ilse DeLange, die nu de pannen van het dak zingt in Liefde voor Muziek, nam hem onder de arm en hij schopte het tot de halve finale. Nog meer internationaal talent was er vrijdag bovendien van de Amerikaanse popster Ava Max, die vorig jaar doorbrak met ‘Sweet But Psycho’. Zij bracht in de finale een medley van haar grootste hit en haar meest recente nummer, ‘So Am I’.

  Advertentie

  Een overzicht van de songs die de kandidaten in de finale brachten:

  FEE (24, GENT) // TEAM NATALIA

  BRAM (22, ZELE) // TEAM BART

  IBE (17, GENK) // TEAM KOEN

  WANNES (16, BOCHOLT) // TEAM KOEN

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer