More

  Verdronken of gewurgd? Ontdek het in de laatste aflevering van ‘Wetsdokters’

  Advertentie

  In de laatste aflevering van Wetsdokters op woensdag 22 mei krijgen we een inkijk in unieke cases van Prof. dr. Werner Jacobs en dokter Wim Develter. Met een gemiddeld kijkcijfer van 578.995 scoorde deze eerste reeks van Wetsdokters erg goed.

  Advertentie

  Een man op leeftijd verdwijnt uit zijn huis in Gent. Jaren later wordt Prof. dr. Jacobs, hoofd van de dienst gerechtelijke geneeskunde aan het UZA, opgeroepen voor de vondst van een skelet in West-Vlaanderen. Gaat het om de verdwenen man? En kan hij uitdokteren wat er precies is gebeurd?

  © VTM

  Werner Jacobs: “Ik moest maar één blik op die schedel werpen en ik wist welke richting we uitgingen. In de streek van de rechterslaap was een mooi gaatje en aan de tegenovergestelde kant was er een groter gat.” Een mysterieuze vondst waar de wetsdokter het fijne van wil weten.

  Het tweede dossier gaat over een jonge moeder die een afscheidsboodschap schreef en verdween. Maar de manier waarop de afscheidsbrief geschreven is, roept al meteen vragen op bij de speurders. Dagen later wordt het lichaam van de vrouw gevonden in het kanaal. Dokter Develter gaat op zoek naar de waarheid.

  Wim Develter: “Als er iemand uit het water gehaald wordt, denkt iedereen dat die persoon verdronken is. Maar zo eenvoudig is het niet. Er zijn geen specifieke bewijzen die 100% zeker duiden op verdrinking.” Hij legt uit waarom.

  Gaat het om verdrinking of is er meer aan de hand? Wetsdokter Wim Develter moet op zoek naar antwoorden om een doorbraak in de zaak te kunnen forceren.

  Laatste aflevering van Wetsdokters op woensdag 22 mei om 22.20 bij VTM

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer