More

  © VIER

  Tine Embrechts vertelde in ‘Gert Late Night’ over plotse dood van graficus en boezemvriend Tom Hautekiet

  Gerelateerde artikels

  -

  De plotse dood van de Antwerpse Graficus Tom Hautekiet (50) afgelopen week zorgde voor een golf van ongeloof en verdriet in de cultuur- en entertainmentsector. Actrice Tine Embrechts kende Hautekiet goed en praatte erover in talkshow ‘Gert Late Night’. 

  Hautekiet is bekend als de graficus achter o.a. de affiches van Rock Werchter en televisieprogramma ‘Mag Ik U Kussen’. Tine Embrechts kende de man reeds van kinds af aan via haar oudere broers, zo legde ze uit in VIER-talkshow ‘Gert Late Night. Zo groeide ze samen op in het Antwerpse Hove. “Het was eerst een hele goeie vriend van mijn oudste broer Bert. Ze begonnen samen in groepjes te spelen”, legde ze uit.

  Extra moeilijke periode

  Ook later speelde Tom een belangrijke rol in haar leven, Tine Embrechts: “Hij was mee één van de oprichters van ons rare toneelgezelschap De Kakkewieten. (…) We zijn elkaars buren geweest, hebben gelijktijdig kinderen gekregen. Hij is iemand die er heel mijn leven is geweest.” De plotse dood van Hautekiet zorgde ook bij haar voor ongeloof. “Ik kan het nog altijd niet goed geloven”, vertelde Tine.

  De huidige corona-maatregelen zorgen voor een extra moeilijke periode in het rouwproces: “Ik doe niks anders dan nu te denken aan zijn vrouw en kinderen. Het is zo raar dat je daar niet in de buurt van mag komen. (…) Je hebt mekaar nodig en je hebt het nodig om elkaar vast te pakken. Het feit dat het nu niet kan, blokkeert je verwerking.”  

  BronVIER
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie